EL DESAFIAMENT SOBIRANISTA

El PDECat sospita que ERC va gravar Bonvehí

Els republicans Mireia Estefanell i Pere Culell menjaven al mateix restaurant en què es va produir la gravació

1
Es llegeix en minuts

El PDECat sospita que ERC va fer la gravació en què el coordinador d'organització del PDECat, David Bonvehí, aposta per presentar "un candidat autonomista" a les eleccions al Parlament de Catalunya si el procés acaba fracassant o si no acaba per haver-hi un referèndum. Segons han confirmat fonts del PDECat. Tal com ha avançat 'La Vanguardia', la seva difusió ha provocat una investigació en el partit per descobrir l'origen de la gravació.

La conclusió és la que va filtrar la portaveu d'ERC a l'Ajuntament de Manresa, Mireia Estefanell, i l'excandidat dels republicans a la capital del Bages, Pere Culell, que menjaven al mateix restaurant, El Vermell, el 31 de març. A més, el rotatiu ha publicat un àudio en què s'escolta un breu diàleg suposadament entre el dos republicans, en què es pregunta si ja havien enviat un whatsap al seu líder, Oriol Junqueras, per comentar-li el que havia dit el número dos del PDECat.

Notícies relacionades

Fonts pròximes a Bonvehí citades pel diari han assegurat que Estefanell podria haver sigut la persona que va gravar la conversa al restaurant. Un polèmic àudio difós pel diari digital 'Eldiario.es' que està sent investigat pels exconvergents.

El PDECat demanarà explicacions a ERC tant per la gravació com per la filtració a un mitjà de comunicació. Si es confirma la teoria que Estefanell i Cullell van poder gravar Bonvehí i enviar després el registre a la direcció d'ERC, per acabar després en mans de l'opinió pública, seria un escàndol que podria tenir conseqüències en la relació entre els dos partits. La reacció del portaveu d'ERC, Sergi Sabrià, censurant les paraules de Bonvehí no han contribuït a disminuir el malestar que es viu en la direcció del PDECat, es destaca en la informació.