Repsol fitxa Mariano Marzo com a conseller independent

La petrolera acorda repartir un dividend complementari de 45 cèntims per acció i iguala la retribució del 2015 als accionistes

Mariano Marzo.

Mariano Marzo.

1
Es llegeix en minuts
Agustí Sala
Agustí Sala

Redactor en cap d'Economia

Especialista en Economia

Ubicada/t a Barcelona

ver +

El catedràtic de Geologia de la Universitat de Barcelona (UB) Mariano Marzo serà conseller independent de Repsol juntament amb la química Isabel Torremocha i l’antiga consellera delegada de 3i Group a Espanya, Maite Ballester. Substituiran María Isabel Gabarró, Javier Echenique Henri Philippe Reichstul, segons la decisió del consell d’administració de la petrolera.

  

 En la mateixa reunió, que va convocar la junta general d’accionistes per al 19 de maig vinent, es va acordar repartir un dividend complementari de 45 cèntims bruts per acció a compte de l’exercici del 2016 dins del programa que permet cobrar en efectiu o en accions ('scrip dividend'). Com que la petrolera ja havia distribuït una retribució ordinària bruta de 35 cèntims, la quantitat total pujarà a 80 cèntims, la mateixa que el 2015.

LA REMUNERACIÓ

L’any passat, després d’aflorar pèrdues de 1.227 milions el 2015 i proveir 2.957 milions, la companyia va rebaixar el dividend complementari de 50 a 30 cèntims, una retallada del 30%. La remuneració final va ser de 80 cèntims bruts per títol perquè el dividend ordinari va ser de 50 cèntims. 

Notícies relacionades

    

Aquesta quantitat va ser el 20% inferior a l’euro brut per acció del 2014, un exercici en què a més a més es va distribuir entre els accionistes un dividend extraordinari d’un altre euro per títol com a conseqüència de la indemnització rebuda per la petrolera per l’expropiació de la seva antiga filial YPF per part del Govern argentí.