Els registradors demanden la Generalitat per trencar el seu conveni

El col·lectiu entén que el Govern català incompleix el termini del contracte de prestación de serveis per al desplegament de la hisenda pròpia

 

  / JOAN PUIG

1
Es llegeix en minuts
Agustí Sala
Agustí Sala

Redactor en cap d'Economia

Especialista en Economia

Ubicada/t a Barcelona

ver +

Els registradors han decidit demandar la Generalitat. Després d'unes negociacions per traspassar a l'Agència Tributària de Catalunya (ATC) les funcions de liquidació dels impostos de successions i de transmissions patrimonials que no els han convençut, han optat per plantejar un procediment contenciós administratiu per trencar el conveni que els uneix a partir de l'1 de setembre, en comptes del 31 d'octubre com està establert en el contracte.

"Han decidit portar la nau contra les roques. En aquest camí no els podem seguir", ha explicat el degà dels registradors, Luis Suárez. Fins ara s'havia justificat que l'assumpció dels treballs que fins avui fan les oficines liquidadores dels registres suposava un estalvi important. "El nostre problema no és de preu, costem la meitat i recaptem el doble" ha sentenciat.

Suárez, a la vegada que ha assegurat que l'Executiu català sembla considerar els registradors "un cos estrany" en el desplegament de la seva hisenda pròpia, ha explicat que als pressupostos de la Generalitat es recull un cost de 57 milions per assumir aquests treballs, que suposa més del doble que en l'actualitat.

UN MILIÓ D'EXPEDIENTS VIUS

Notícies relacionades

Ha advertit, al seu torn, que existeixen un milió d'expedients vius i que la Generalitat pretén traslladar-ho tot al seu propi sistema el 31 d'agost. "Sembla ciència-ficció que es pugui fer sense perjudicar les arques públiques i els contribuents".

"Un creixement de més del 100% en personal, pressupostos i del 600% en oficines en quatre mesos només pot portar al desastre", ha sentenciat. "Fins a l'últim moment, hem intentat arribar a acords. No ha sigut possible. Estan convençuts que és possible l'impossible", ha afirmat.