ENERGIA

Una associació de consumidors impulsa una compra col·lectiva d'energia

bombilla

bombilla

1
Es llegeix en minuts

L'Associació per a l'Estalvi d'Energia (Anae) ha llançat una compra col·lectiva d'energia per reduir la factura d'energia de totes aquelles llars i pimes que s'hi apuntin. Concretament, preveu reduir l'import fins a 180 euros a l'any.

Anae compta amb la col·laboració de Selectra, el comparador de tarifes i electricitat i gas natural a Espanya. Les dues plataformes s'encarregaran de l'organització de la compra, el procés de negociació entre clients i companyies i la gestió dels contractes. 

La compra, la primera que posa en marxa Anae, és una mesura per fer front "a la pujada del preu de la llum que va començar fa set mesos i durant els quals el rebut d'electricitat s'ha encarit en més de 7 euros al mes". A més, l'associació insisteix que "des del 2008, la factura anual de la llum ha pujat un 51%, que es tradueix en 269 euros a l'any"

¿COM PARTICIPAR-HI? 

Tots aquells consumidors que es vulguin sumar a la iniciativa, amb la intenció de reduir les seves factures, poden participar des d'avui, dimarts, preinscrivint-se "de manera gratuïta i sense compromís" a la pàgina club.selectra.es/anae. Durant el tràmit, els participants hauran de decidir quina categoria és aquella en què volen estalviar: electricitat, gas o les dues energies.

Notícies relacionades

Quan el grup de compra s'hagi constituït, començarà la negociació i subhasta entre els proveïdors d'energia que decideixin formar-ne part. Anae i Selectra escolliran la companyia guanyadora, que serà aquella que ofereixi la millor oferta. Una vegada s'estableixi l'oferta final, els consumidors podran decidir si volen acollir-se a la nova tarifa o mantenir-se amb la que tenen actualment.

L'associació insisteix que "com més gent s'hi sumi, més gran serà l'estalvi" i per això anima "tots els ciutadans a formar part de la compra col·lectiva".