MERCAT LABORAL

La feina ideal per als mil·lennistes

Els joves donen més importància a la motivació i a l'horari que al sou i a l'estabilitat en una empresa

Els meus mil·lennistes_MEDIA_2

Els meus mil·lennistes_MEDIA_2 / ALBERT BERTRAN

2
Es llegeix en minuts
ANTONI FUENTES / BARCELONA

Els joves s'estan adaptant a l'entorn laboral complicat i tenen unes prioritats i una estratègia diferents que els seus pares a l'hora de buscar feina. El lloc de treball ideal dels joves universitaris fins a 35 anys no és el més ben pagat, sinó el que els motivi més i el que ofereixi més possibilitats de desenvolupament professional amb bons horaris. L'estabilitat que buscaven els seus pares ocupa la penúltima posició en la llista de les seves prioritats, segons una enquesta portada a terme per la consultora Grant Thornton.

La garantia de permanència en un lloc de treball és important per a un 25% dels gairebé 700 joves universitaris que han respost al sondeig. En canvi, la recerca d'una feina interessant i motivadora és el més important per a un 85% dels mil·lennistes. En l'ordre de prioritats, a continuació figuren les possibilitats de desenvolupament professional, amb un 74%; les facilitats per compatibilitzar la vida laboral i personal, amb un 68%; i el nivell salarial ofert, amb un 55%.

CANVI CULTURAL A LES EMPRESES

"Els mil·lennistes no només volen ingressos, sinó que també volen que la feina els ompli i que la puguin combinar amb altres facetes de la seva vida", assegura Isabel Perea, de la Grant Thorton, que afegeix que els joves són conscients de l'entorn laboral complicat en què es mouen i s'hi han adaptat. Per això, encara que inicialment no donin la màxima prioritat al salari perquè busquen més motivació i experiències, també volen opcions de promoció en les empreses que impliquen millores retributives. Per això, intenten fugir de les empreses sense plans de desenvolupament professional o que volen que els seus empleats estiguin tot el dia a l'oficina.

Notícies relacionades

L'estudi també inclou un apartat amb les respostes de 100 directius d'empreses que han demostrat conèixer el canvi de prioritats dels joves que volen contractar, encara que no sempre actuen en conseqüència. Un terç de les companyies ja han començat a prendre mesures per augmentar l'atractiu per als joves professionals que necessiten contractar, tot i que encara queda molt per fer en el que Perea qualifica de "canvi cultural" de les empreses.

La consultora Grant Thornton és una de les empreses interessades a captar els joves en els seus plans d'expansió. Actualment compta amb gairebé 700 empleats a Espanya, dels quals 200 treballen a les noves oficines de Barcelona, i una facturació de 68 milions que en els últims anys ha crescut a un ritme anual de dos dígits.