Algoritmes contra el restrenyiment
Usmima inicia la comercialització d'un dispositiu que millora la qualitat de vida de persones amb dificultat d'evacuar
La companyia, que ja ha captat un milió d'euros, ha començat la venda directa i preveu ampliar els canals el 2017

jcarbo36146948 markus wilhelms161104162252 /
Hi ha necessitats fisiològiques que per a algunes persones resulten un calvari. Per exemple, per als que tenen lesions medul·lars (paraplègics o tetraplègics) o per als que tenen Parkinson o escelerosi múltiple. Usmima, una companyia sorgida d’un postgrau de Biocat per accelerar la innovació en tecnologies medicosanitàries, ha començat a comercialitzar un dispositiu per pal·liar aquests problemes, sense recórrer ni a fàrmacs ni a mètodes invasius.
Ho fa amb un kit format per un cinturó que es connecta a un dispositiu de sobretaula que, a través d’algoritmes i bombes digitals, emula els massatges de còlon que es fan a pacients amb mobilitat reduïda. No endebades va portar prèviament a terme una immersió clínica a l’Institut Guttman de Barcelona, especialitzat en neurorehabilitació. De totes maneres, el restrenyiment crònic no afecta només aquests col·lectius, sinó al voltant del 15% o el 20% de la població, com per exemple dones amb menopausa, diabètics o avis amb mobilitat reduïda.
La companyia, que ja acumula un milió d’euros captats, ha iniciat la venda directa mitjançant una web amb el nom del producte, Mowoot. El preu és de 499 euros, lluny del cost d’altres remeis com els laxants (uns 700 euros a l’any), que no estan pensats per a pacients crònics perquè irriten; els ènemes (uns 2.300 euros), una fórmula invasiva; o el marcapassos intestinal (35.000 euros), explica el conseller delegat, Markus Wilhelms.
L’objectiu és vendre 200 aparells aquest any, un període que aprofiten per fer un seguiment de la satisfacció dels usuaris i ajustar el dispositiu a les seves necessitats. Després, preveuen invertir l’any que ve en motllos industrials per a una producció més massiva, millorar marges i vendre a través de distribuïdors, ortopèdies i en altres països, diu Wilhelms.
AUGMENTAL LA FREQÜÈNCIA
Notícies relacionadesEl sistema, per al qual tenen sol·licitada patent, millora la qualitat de vida dels pacients. «Persones que només anaven de dues a tres vegades per setmana al servei han passat a anar-hi diàriament», diu. Alguns, fins i tot, a penes sortien de casa per no passar la vergonya de fer-se les necessitats a sobre.
Els fundadors controlen el 80% del capital. A més a més de Wilhelms, doctor en Microbiologia Molecular, són la doctora en Biologia Inmaculada Herrero i els enginyers Ángel Calzada i Marc Benet. A més a més d’aportacions de business angels i dos préstecs participatius han contribuït al finançament Caixa Capital Risc i el Banc Sabadell amb avals de l’ICF.
- Detenen una parella amb sis primats bebès ocults als genitals
- Entrevista Giuseppe Russolillo, president de l’Acadèmia de Nutrició: «El dejuni intermitent no ha sigut concebut per perdre pes i pot posar en risc la salut»
- Barcelona prorroga 24 hores el permís d’obres al Camp Nou
- Investigació ‘La casa dels horrors’ d’Oviedo tenia un desmesurat consum d’aigua i una sala d’estudi per als tres nens
- Antifrau investiga TMB per haver exposat dades confidencials
- Detenen una parella amb sis primats bebès ocults als genitals
- Apagada Què ens passa amb la fi del món?
- Referent social Mor Enric Morist, el somriure enmig del desastre
- Enquesta flaix Gairebé un 60% dels espanyols veuen «insuficient» la informació del Govern durant l’apagada, segons el CIS
- El moment del vi Falset obre la temporada primaveral de fires i mostres vinícoles a Catalunya