REVOLUCIÓ EN LES COMPRES

Amazon llança a Barcelona l'entrega en una hora de productes frescos

La companyia ofereix a l''app' Prime Now 20.000 referències d'oci i alimentació gràcies a acords amb Mercabarna i productors locals

Amazon

2
Es llegeix en minuts
Josep M. Berengueras
Josep M. Berengueras

Periodista

ver +

Les entregues ultraràpides d'Amazon i la botiga de productes frescos d'aquest gegant de la distribució arriben a Barcelona. La companyia ha anunciat aquest dimecres l'estrena a Barcelona i 26 localitats del seu entorn de Prime Now, el seu servei d'entrega d'articles en només una hora. I ho fa amb un catàleg de més de 20.000 referències de productes d'ús diari, des d'aliments frescos i envasats a articles de drogueria, joguines, consolesllibres i CD, i amb acords amb Mercabarna i productors locals per servir productes de proximitat.

El sector dels supermercats (‘on line’ o no) i empreses com UlaboxDeliberry o Glovo tenen des d'avui un nou i potent competidor a Barcelona: Amazon. La companyia ha anunciat la posada en marxa del seu servei d'entrega ultraràpida de productes frescos i d'ús quotidià, convertint-se així en la sisena ciutat europea a disposar d'aquest servei, que permetrà comprar des del mòbil i tenir els productes a casa en una hora (5,90 euros) o en franges de dues hores (gratuït).

COM FUNCIONA

Prime Now funciona exclusivament des d'una aplicació específica per a mòbils (Android, iOS o Amazon), en què el client d'Amazon, que ha de ser subscriptor de Prime (la seva modalitat Premium que permet tenir enviaments gratuïts il·limitats per una quota anual de 19 euros), ha de comprovar si el seu codi postal disposa d'aquest servei (Barcelona, l’Hospitalet, Sant Joan Despí, Sant Cugat, Castelldefels i Tiana, entre altres, estan cobertes) a l'aplicació o a la web que ha obert la firma (disponible també en català). Si és així, l'usuari pot buscar a l''app' per categories i per paraules clau, i fer la compra en simples passos.

A l'acabar, s'escull si es vol rebre la compra en una hora, o bé es poden triar franges de dues hores per a l'entrega dels productes, des de les 8.00 hores a la mitjanit tots els dies de la setmana. La compra mínima és de 19 euros, i entre les referències hi ha aliments frescos, refrigerats i congelats; begudes i productes per a nadons; Kindles, llibres, CD, consoles, joguines o equipament esportiu, entre altres.

INFRAESTRUCTURA

Notícies relacionades

Per servir els productes Amazon aprofitarà l'edifici que va comprar en ple EixampleEixample a principis d'any (la seu històrica de Gustavo Gili), a l'espera de la construcció del nou magatzem logístic del Prat, que donarà suport. "En línia amb l'aposta per la sostenibilitat de la ciutat, utilitzarem bicicletes elèctriques per repartir els productes i més de la meitat de la nostra flota estarà composta per vehicles elèctrics", ha assegurat François Nuyts, director general d'Amazon.es. De fet, Amazon tindrà a Barcelona la seva flota ecològica més gran d'Europa.

La companyia no emprèn aquesta aventura sola. Per poder servir productes frescos de qualitat, ha arribat a acords amb diversos operadors de Mercabarna i amb empreses i productors locals. “Els clients catalans poden, des d'avui, comprar salsa de calçots, fuet o tomàquets de penjar, entre molts altres productes”, ha completat Nuyts. Crema catalana, cava, salsa Espinaler o enciams del Maresme són productes locals que també es poden trobar a Prime Now, a més de milers de referències dels productes més populars del supermercat.