TELECOMUNICACIONS

El consell d'administració de Telefónica aprova el nomenament d'Álvarez-Pallete com a president

La companyia renova el seu consell amb la incorporació de quatre nous consellers independents

dsc 5227-pallete

dsc 5227-pallete

1
Es llegeix en minuts

El consell d’administració de Telefónica va aprovar ahir per unanimitat el nomenament de José María Álvarez-Pallete com a president executiu de la companyia, del seu consell d’administració i de la comissió delegada. El nou president va ratificar l’estratègia de creixement de la companyia i els objectius comercials i financers anunciats al febrer, que inclouen el repartiment d’un dividend de 0,75 euros per acció aquest 2016.

Notícies relacionades

Álvarez-Pallete accedeix a la presidència de Telefónica després de 17 anys en càrrecs directius i substitueix César Alierta, a qui el consell va agrair que hagi posat la companyia entre els líders mundials. Al seu torn, Alierta va assegurar que Álvarez-Pallete és el professional «més ben preparat i més valuós per afrontar els nous reptes del mercat digital».

El consell va conèixer la renúncia voluntària dels vocals Fernando de Almansa, Carlos Colomer, Santiago Fernández-Valbuena i Alfonso Ferrari. Els substitueixen els consellers independents Ignacio Cirac, físic i referència mundial en òptica quàntica; Javier Echenique, exdirector general del BBVA i vicepresident de Banc Sabadell; Sabina Fluxà, covicepresidenta executiva i consellera delegada d’Iberostar, i Peter Löscher, expresident i exconseller delegat de Siemens i president de Sulzer.