TELECOMUNICACIONS

Álvarez-Pallete substituirà Alierta com a president de Telefónica

Alierta tanca la seva etapa com a president de la firma després de 16 anys en el càrrec

El succeeix el conseller delegat, José María Álvarez Pallete. / periodico

2
Es llegeix en minuts
Josep M. Berengueras
Josep M. Berengueras

Periodista

ver +

El Consell d'Administració de Telefónica estudiarà, en la seva pròxima reunió del 8 d'abril, el nomenament de José  María Álvarez-Pallete com a nou president executiu de la companyia. La proposta parteix de l'actual president executiu, César Alierta, que, a punt de complir 16 anys en el càrrec, considera Álvarez-Pallete com el directiu més preparat per afrontar amb èxit els reptes que imposa la revolució.

Alierta seguirà formant part del consell d'administració de Telefónica, càrrec que ocupa des de quatre anys abans d'accedir a la Presidència, i centrarà també les seves aportacions en temes socials i de progrés com és l'Educació Digital i la Presidència Executiva de Fundació Telefónica.

APOSTA ESTRATÈGICA

"Sota la Presidència de César Alierta, Telefónica ha passat de ser un actor destacat en el sector de les telecomunicacions a Espanya i Llatinoamèrica, a convertir-se en un líder en els principals mercats que han suposat la seva aposta estratègica; Brasil, Alemanya, Espanya i Hispanoamèrica", ha informat la companyia en una nota.

Durant el seu mandat, Alierta ha situat  Telefónica a "l'avantguarda de les telecomunicacions mundials, avançant-se a la competència en la presa de decisions estratègiques que va convertir en tendència, com l'amortització de les llicències UMTS o la creació de Telefónica Digital", segons la firma.

Fa una mica més de tres anys, el 2012, César Alierta va designar José María Álvarez-Pallete com a conseller delegat, i va iniciae un procés que finalitzarà el 8 d'abril amb el seu nomenament com a president executiu.

José María Álvarez-Pallete va néixer a Madrid el 1963 i és llicenciat en Ciències Econòmiques per la Universitat Complutense de Madrid i la Universitat Lliure de Brussel·les. “International Management  Program” per IPADE i Diploma d'Estudis Avançats per la Universitat Complutense de Madrid.

Amb tan sols 35 anys, José María Álvarez Pallete es va incorporar a Telefónica com a director general de Finances de Telefónica Internacional.  Va ser el febrer de 1999 i procedia de CEMEX. Mesos més tard va passar a ocupar la Direcció General de Finances Corporatives.

Notícies relacionades

 Amb l'arribada d'Alierta a la Presidència l'any 2000, va ser confirmat en el seu càrrec i, posteriorment, el 2002 designat president de Telefónica Internacional i després president de Telefónica Llatinoamèrica, càrrec que va ocupar fins al seu nomenament com a president executiu de Telefónica Europa el 2011. Un any després accedeix al càrrec de conseller delegat de Telefónica SA, havent sigut membre de Consell d'Administració des de juliol de 2006.

Amb aquestes credencials i després d'assumir a nivell global el dia a dia de les operacions des de la seva posició com a conseller delegat de la Companyia, Alierta ha considerat Álvarez-Pallete com el directiu més ben preparat per afavorir el relleu i posicionar una vegada més Telefónica a l'avantguarda, aquesta vegada del sector digital.