RELLEU EN TELEFÓNICA

Qui és Álvarez-Pallete, el futur president de Telefónica

José María Álvarez-Pallete López ha sigut proposat com a substitut de César Alierta en la presidència de Telefónica

dsc 5227-pallete

dsc 5227-pallete

1
Es llegeix en minuts
Josep M. Berengueras
Josep M. Berengueras

Periodista

ver +

José María Álvarez-Pallete (Madrid, 1963) serà el pròxim president executiu de Telefónica. El directiu, que es va incorporar a la companyia el 1999, serà proposat per l'actual president de la firma, César Alierta, com el seu substitut en la reunió del consell d'administració de Telefónica que se celebrarà el pròxim 8 d'abrilCésar Alierta.

Álvarez-Pallete és llicenciat en Ciències Econòmiques per la Universitat Complutense de Madrid i la Universitat Lliure de Brussel·les. També és International Management Program per IPADE i Diploma d'Estudis Avançats per la Universitat Complutense de Madrid.

Álvarez-Pallete es va incorporar a Telefónica amb 35 anys, en el càrrec de director general de Finances de Telefónica Internacional. Va ser el febrer de 1999 i procedia de CEMEX (indústria de materials per a la construcció), on havia sigut responsable del departament de Relacions amb Inversors i Estudis i director financer per a Espanya. Mesos més tard va passar a ocupar la direcció general de Finances Corporatives a Telefónica.

BRASIL

Notícies relacionades

Amb l'arribada d'Alierta a la presidència l'any 2000, va ser confirmat en el seu càrrec i, posteriorment, el 2002, designat president de Telefónica Internacional i després president de Telefónica Llatinoamèrica, càrrec que va ocupar fins al seu nomenament com a president executiu de Telefónica Europa el 2011. També és membre del consell d'administració des del juliol del 2006. Sota el seu mandat a Telefónica Llatinoamèrica, la companyia va consolidar la seva posició en mercats tan rellevants per a la firma com el Brasil.

El 2012, Álvarez-Pallete va substituir Julio Linares com a conseller delegat de la companyia. Linares va presentar la dimissió per motius personals. Alierta va considerar llavors Álvarez-Pallete com el directiu més ben preparat per afavorir el relleu i posicionar una vegada més Telefónica a l'avantguarda, aquesta vegada del sector digital. Al mateix temps, Alierta va abordar una reestructura més a fons per configurar "una estructura organitzativa estable en el temps i preparada per competir internacionalment amb garanties d'èxit en un entorn d'exigència màxima".