SECTOR AERI

El Prat va ser l'aeroport de la UE que més va créixer al febrer

Només Istanbul va superar Barcelona en creixement entre els grans aeroports europeus

1
Es llegeix en minuts

El aeroport Barcelona-el Prat encapçala el mes de febrer el creixement en el nombre de passatgers de tota la Unió Europea (UE), amb un augment del 20,4%, segons un informe publicat aquest dijous pel Consell Internacional d'Aeroports-Europa (ACI EUROPE). L'aeroport barceloní és el que més creix a la UE dins l'anomenat Grup 1, on s'inclouen els que tenen més de 25 milions de passatgers anuals. El segueix l'aeroport de Dublín, amb un creixement del 17,2%, el de Copenhaguen (16%) i Madrid-Barajas (15,5%). Entre els aeroports europeus de més de 25 milions de passatgers, l'únic que supera el de Barcelona en increment de passatgers és el d'Istanbul, amb un 24,3%.

Notícies relacionades

La mitjana d'increment de passatgers dins la UE va ser del 10,4% i es deu sobretot als principals aeroports de països com Grècia, Portugal, Xipre, Espanya i Irlanda, que acumulen els principals creixements. Fora de la UE, l'augment va ser de mitjana del 9,7%, amb increments significatius als aeròdroms d'Islàndia, Turquia, Israel i Ucraïna.

Mentre que Barcelona lidera el rànquing de Grup 1 el mes de febrer, Colònia (32,1%), Alacant (21,2%), Atenes (18,1%) i Màlaga (17,7%) encapçalen la llista del Grup 2, que inclouen les instal·lacions que reben entre 10 i 25 milions de passatgers anuals. el Grup 3 --de cinc a 10 milions-- el lidera Berlín SXF (47,7), Faro (21,9%), Bucarest (21,8%), Porto (21,5%) i Làrnaca (21,2%).