Catalunya Banc es fusiona amb el BBVA

El grup tindrà una estructura única a Catalunya, però mantindrà la marca CatalunyaCaixa

2
Es llegeix en minuts
MAX JIMÉNEZ BOTÍAS / BARCELONA

Els consells d’administració del BBVA i Catalunya Banc van acordar ahir en una reunió formular un projecte comú de fusió, subjecte a l’aprovació dels òrgans socials competents i a l’obtenció de les autoritzacions administratives. El banc justifica aquest procés en el marc de la reorganització societària de les entitats bancàries del grup a Espanya. També va comunicar la integració d’Unoe Bank, que va ser la primera divisió de banca on line, creada el 2000. Així mateix, s’integra en l’estructura espanyola el Banco Depositario.

Amb la fusió a Catalunya, on fins ara hi havia dues societats, amb dos consells d’administració, a més de dues marques (BBVA i CatalunyaCaixa), el banc que presideix Francisco González serà una sola entitat, si bé mantindrà les dues marques. Així, destaca, «es consolida amb un 25% de quota de mercat i 2,6 milions de clients a Catalunya». El moviment societari s’inscriu en el procés de digitalització del BBVA. La fusió en una societat implicarà la migració dels sistemes informàtics que fins ara utilitzava Catalunya Banc als del BBVA. Aquesta circumstància es produirà en el tercer trimestre d’aquest any, quan, previsiblement, es concretarà l’operació de fusió dels dos bancs i els seus consells.

El BBVA ha establert un model d’organització amb dues direccions territorials: Barcelona i Catalunya. Així mateix, incrementa la seva presència al 100% de les poblacions de més de 8.000 habitants, fet que suposa un augment del 18% de la cobertura que tenien els clients de Catalunya Banc, i del 38% de la que tenien els clients de BBVA.

93% DE LA POBLACIÓ

L’entitat resultant dóna cobertura presencial a més de set milions d’habitants, el 93% de la població. A més, disposa d’una àmplia xarxa de caixers, que és un 61% i un 40% superior a les que tenien Catalunya Banc i BBVA per separat, respectivament. Els clients de Catalunya Banc tindran accés als serveis i productes financers del BBVA, una vegada finalitzat el procés d’integració.

Notícies relacionades

L’antiga seu de Catalunya Banc a la Via Laietana es mantindrà com un dels edificis emblemàtics del grup, i se suma a les seus de Manlleu, Sabadell, Terrassa i plaça de Catalunya de Barcelona.

Culmina d’aquesta manera l’operació de compra que es va tancar l’abril del 2015, després que el FROB tragués a concurs la venda de l’entitat fruit de la fusió de les caixes de Catalunya, Tarragona i Manresa.