UNIÓ TECNOLÒGICA

Toshiba, Fujitsu i Vaio planegen fusionar els seus negocis d'ordinadors portàtils

L'objectiu és competir amb Lenovo, HP i Dell en el mercat

1
Es llegeix en minuts

Les companyies japoneses Toshiba Fujitsu planegen fusionar les seves branques d'ordinadors, una operació en què també participaria Vaio, l'empresa del mateix sector que pertanyia a Sony fins al 2014VaioSony , segons publiquen avui els mitjans locals.

Toshiba i Fujitsu es disposen a iniciar les negociacions per integrar les seves activitats juntament amb Vaio, la marca d'ordinadors de Sony que el gegant japonès va vendre al fons d'inversió Japan Industrial Partners (JIP) l'any passat, han assenyalat fonts d'aquestes companyies a l'agència nipona de notícies Kyodo.

Els tres gegants tecnològics, immersos en un procés de reestructuració, tractaran així de garantir la seva supervivència en un mercat cada vegada més competitiu, després de l'entrada d'altres empreses asiàtiques que fabriquen a un cost més baix i de dispositius que rivalitzen amb ordinadors personals, com les tauletes i els 'smartphones'.

La combinació de les seves activitats donaria lloc a la cota de mercat més gran d'ordinadors al Japó, davant del fabricant xinès NEC Lenovo, i també els permetria reforçar la seva posició a nivell internacional, informa per la seva part el diari econòmic nipó 'Nikkei'.

L'objectiu últim seria competir amb Lenovo i amb les nord-americanes HP Dell, que actualment dominen la meitat del mercat mundial dels equips informàtics personals, han assenyalat fonts de les empreses nipones al citat mitjà.

Notícies relacionades

La producció d'ordinadors personals al país asiàtic va superar els 15 milions d'unitats el 2013 i el 2014, encara que les previsions de la indústria apunten que caurà per sota dels 10 milions per a l'any en curs.

Igual que va fer Sony el 2014, Fujitsu va anunciar l'octubre passat que es desfaria de la seva branca d'ordinadors portàtils, mentre que Toshiba ha experimentat una aguda caiguda dels seus ingressos en la mateixa àrea, en el marc d'un escàndol de manipulació multimilionària dels seus comptes durant els últims set anys.