OPERACIÓ FINANCERA DE LA CONSTRUCTORA PER GUANYAR MÚSCUL

El capital d'OHL

El grup de Villar Mir llança una ampliació de recursos de 999 milions i un descompte de més del 61%

La firma dedicarà més de la meitat dels fons a rebaixar deute i la resta a créixer

Estratègia 8 Villar Mir, en la presentació de la junta el maig passat.

Estratègia 8 Villar Mir, en la presentació de la junta el maig passat. / EFE/ SERGIO BARRENECHEA

2
Es llegeix en minuts
AGUSTÍ SALA
BARCELONA

Injecció de fons per guanyar solvència i créixer. OHL, controlada per José Miguel Villar Mir, ha decidit posar en marxa una ampliació de capital que ja havia anunciat per un total de 999 milions d'euros. Amb aquesta operació, la constructora, que va arribar a caure a la borsa més del 8% encara que després va moderar el descens fins al 0,68%, espera enfortir la seva estructura de capital, guanyar atractiu i emprendre nous projectes en l'àrea de concessions previstos en el seu pla estratègic fins al 2020.

L'ampliació de capital, a raó de dues accions noves per cada una d'antiga, suposa la posada en circulació de 199 milions de títols nous (el doble que en l'actualitat), amb un valor nominal de 0,60 euros i emeses amb una prima de 4,42 euros per títol, cosa que suposa 5,02 euros per títol. Es tracta d'un descompte de més del 61% respecte a la cotització a la qual va tancar dimarts i del 35% si s'hi inclou el preu net del valor teòric del dret de subscripció preferent. La companyia espera utilitzar uns 632 milions d'euros per reduir endeutament i uns 340 milions per finançar compromisos de capital relacionats amb noves concessions. L'objectiu del descompte és atraure capital per cobrir la totalitat de l'ampliació.

Després de l'augment de capital, Grupo Villar Mir continuarà sent l'accionista majoritari, ja que el seu compromís és mantenir la seva participació per sobre del 50,01%. Villar Mir podrà utilitzar per participar en l'operació els ingressos extraordinaris per la venda el setembre passat del 10% de Colonial, en la qual conserva al voltant del 14%; i del 2,86% d'Abertis, de la qual encara posseeix el 16%. A més ha encomanat als bancs encarregats de l'ampliació de capital la venda accelerada de títols de la constructora representatius de fins al 9,54% del seu capital, valorats en 124 milions d'euros.

Notícies relacionades

El grup reduirà així des del 59,551% fins al 50,01% la seva participació. Si la venda accelerada no es produís, el Grup Villar Mir té «intenció» de vendre part dels drets d'emissió que li corresponen en l'ampliació, sense perdre'n el control.

Villar Mir va animar la resta d'accionistes de la constructora a participar en l'ampliació de capital durant la junta extraordinària del grup celebrada el 7 de setembre passat i en la qual es va aprovar l'operació. «L'ampliació va dirigida a vostès, i marcarà un canvi d'escala a OHL, ja que, després de l'operació, la companyia entrarà en l'etapa més brillant de la seva història», va assegurar el president de la companyia. «La més pròspera etapa d'OHL l'hem de forjar junts», va remarcar.

Temes:

Empreses OHL