DES D'OCTUBRE DEL 2014 . ADMINISTRACIÓ DESLLEIAL

L'escàndol de les targetes 'black' de Caja Madrid

1
Es llegeix en minuts

L'octubre del 2014 va esclatar l'escàndol de les targetes opaques al fisc de Caja Madrid, que van ser entregades a 86 directius i consellers d'aquesta entitat i de Bankia (quatre d'ells no les van usar), amb les quals van gastar 15,5 milions d'euros entre el 2003 i el 2012 en viatges, restaurants i productes de luxe. Rato va usar la seva targeta black fins dos dies abans de dimitir, amb l'entitat ja en fallida. Quan es va conèixer l'escàndol, va demanar la baixa del PP.

Notícies relacionades

L'expresident de Bankia va fer front a una fiança de tres milions amb un aval del Banc Sabadell per cobrir la responsabilitat civil que li va imposar el jutge Andreu al considerar que podria haver comès un delicte continuat d'administració deslleial per autoritzar les targetes black. De fet, Rato va heretar un sistema iniciat per l'anterior president de Caja Madrid, Miguel Blesa. Segons el jutge, Rato i Blesa haurien «consentit, acceptat i propiciat» aquestes targetes.

El magistrat va obrir una peça separada del cas Bankia per investigar les targetes black. Inicialment van ser imputades 81 persones, però després de ser absolts 26 beneficiaris, continuen al procés 55 imputats. S. G.