PROPOSTA FRUSTRADA

McDonald's respon a Burger King que és millor fer alguna cosa més important per la pau que un 'McWhopper'

Steve Easterbrook, el màxim executiu de la cadena de restaurants del pallasso, admet que l'oferta del seu rival "és una gran idea"

Una imatge de la web www.mcwhopper.com.

Una imatge de la web www.mcwhopper.com.

2
Es llegeix en minuts

McDonald's ha respost a la invitació de Burger King respostBurger Kingde compartir l'elaboració d'una hamburguesa, denominada McWhopper, per promoure la pau mundial amb la seva pròpia proposta de "fer alguna cosa més gran per causar un impacte positiu" i ha aclarit que entre les dues companyies no hi ha una guerra, sinó una "competència empresarial amistosa".

En una breu carta oberta enviada a Burger King pel conseller delegat de McDonald'sSteve Easterbrook, el màxim executiu de la cadena de restaurants d'Oak Brook (Illinois) admet que l'oferta del seu rival "és una gran idea".

No obstant, tot i afirmar que la intenció de la proposta els ha agradat, el conseller delegat de McDonald's planteja a Burger King que les dues companyies "podrien fer alguna cosa més gran per causar un impacte positiu".

"Ens comprometem a donar-li repercussió a nivell mundial. ¿Potser us uniríeu a nosaltres en un esforç global significatiu?", afegeix el conseller delegat de McDonald's, que apunta als seus competidors que la pròxima vegada n'hi hauria prou "amb una trucada de telèfon".

Easterbrook afegeix que s'ha de reconèixer que entre les dues companyies simplement hi ha una "amistosa competència empresarial" i no "les circumstàncies inigualables de verdader dolor causades d'una guerra".

L'OFERTA DE BURGER KING

Burger King s'havia despenjat aquest dimecres amb una curiosa iniciativa al plantejar McDonald's,Burger KinginiciativaMcDonald's el seu principal competidor en el sector, una treva d'un dia en la rivalitat històrica que mantenen les dues cadenes i proposava comercialitzar conjuntament una nova hamburguesa denominada 'McWhopper', que combinaria els ingredients més característics dels productes emblemàtics dels dos restaurants de menjar ràpid, en benefici de la pau mundial.

Amb aquest objectiu, Burger King ha llançat el lloc www.mcwhopper.com, on planteja al seu competidor aparcar les seves diferències en un "alto el foc" en "les guerres de l'hamburguesa" per sumar-se el dia 21 de setembre al Dia de la Pau, secundant la iniciativa de l'organització sense ànim de lucre Peace One Day.

Segons la proposta, les dues cadenes rivals desenvoluparien, prepararien i servirien conjuntament el 'McWhopper' en "un únic lloc i durant un únic dia" i destinarien tots els beneficis a Peace One Day.

La ciutat que acolliria aquesta acció seria Atlanta, "a mig camí entre la seu de Burger King a Miami i la de McDonald's a Chicago", segons apunta la companyia a la web creada per a l'ocasió.

Aquest punt exclusiu de venda seria un restaurant construït especialment per a l'ocasió, on treballadors de les dues cadenes de restaurants treballarien junts i portarien un uniforme especial dissenyat per a l'ocasió.

"Tot el que necessitem és que alguns dels vostres treballadors vinguin a preparar la nova hamburguesa, combinant els vostres ingredients amb els nostres", afegeix la cadena de restaurants amb seu a Miami.

Notícies relacionades

En aquest sentit, Burger King proposa que el McWhopper es prepari utilitzant sis ingredients del Whopper, incloent-hi la salsa especial, el formatge i la carn de boví, i sis del Big Mac, entre els quals cita la carn a la graella, la ceba i el cogombret.

Burger King planteja a més que en lloc de pagar amb diners, els convidats paguin les seves comandes declarant les seves pròpies treves personals.