CARN DELS MCNUGGETS

Un vídeo de maltractament als pollastres obliga McDonald's a deixar de treballar amb una granja

Les imatges van ser difoses per l'organització Mercy for Animals

1
Es llegeix en minuts

McDonald's i Tyson Foods han tallat els seus vincles amb una granja de Tennessee després que un vídeo gravat per activistes pels drets dels animals mostressin els seus treballadors apunyalant, trepitjant i donant cops als pollastres.

L'organització Mercy for Animals va difondre el vídeo durant una conferència de premsa a Los Angeles, i va afirmar que les escenes de crueltat a les aus van tenir lloc en una granja de T&S Farm a Dukedom (Tennesse), contractada per Tyson Foods, que al seu torn és el distribuïdor de pollastre de McDonald's per als seus McNuggets. Cap representant de T&S Farm ha fet declaracions sobre la qüestió.

Tyson, per la seva banda, sí que ha denunciat les imatges. "El benestar animal és una prioritat a la nostra companyia i no tolerarem l'inacceptable tracte animal mostrat en aquest vídeo", ha afirmat el portaveu de la companyia, Worth Sparkman.

INVESTIGACIONS OBERTES

"Els membres del nostre equip de benestar animal estan investigant. De totes maneres, basant-nos en el que actualment coneixem, estem donant per finalitzat el contracte amb el granger perquè criï pollastres per a nosaltres", va dir Sparkman.

McDonald's ha dit en un comunicat que recolza la decisió de Tyson's. "Considerem el comportament mostrat en aquest vídeo totalment inacceptable", afegeix el gegant del menjar ràpid, que ha afegit que treballa amb Tyson per investigar el que ha passat.

L'oficina del xèrif del comtat de Weakley també ha obert una investigació a la granja.

Notícies relacionades

En el vídeo, que segons Mercy for Animals documenta tres setmanes d'abusos a la granja, es pot veure els treballadors trepitjant els colls dels pollastres i tancant-los en gàbies plenes, i pegant-los amb porres.

"No treballes per a PETA, oi?", pregunta un dels treballadors al representant de Mercy for Animals abans de pegar cops a una de les aus repetidament amb un pal amb punxes.