COMPTES SEMESTRALS

Almirall triplica els seus resultats en el primer semestre

La companyia farmacèutica va guanyar 58,8 milions d'euros i va registrar ingressos de 407 milions

1
Es llegeix en minuts

Almirall va obtenir un benefici net de 58,8 milions d'euros durant el primer semestre de l'any, xifra que multiplica per tres el resultat del mateix període del 2014 (19,1 milions d'euros), segons ha informat aquest dimarts la companyia, que ha precisat que el seu resultat net normalitzat es va situar en 63,8 milions d'euros fins al juny.

Entre el gener i el juny, Almirall va duplicar el seu resultat brut d'explotació (ebitda), fins als 123,4 milions d'euros, mentre que el resultat net d'explotació (ebit) va multiplicar per més de quatre l'obtingut en el primer semestre del 2014, fins als 86,4 milions d'euros.

Per la seva part, els ingressos totals de la farmacèutica van sumar 407,9 milions d'euros, un 5,9% menys, i les vendes netes van aportar 359,4 milions d'euros, xifra un 11% inferior a la del primer semestre del 2014.

El conseller delegat d'Almirall, Eduardo Sanchiz, ha destacat que els "sòlids" resultats del semestre situen la companyia en línia per aconseguir les seves previsions financeres anuals.

Notícies relacionades

Sanchiz ha ressaltat que l'àrea de Dermatologia va continuar sent el motor de creixement de la companyia. Les vendes d'aquest sector es van incrementar un 35,2% entre el gener i el juny i ja suposen el 41% de la facturació neta d'Almirall, 10 punts més que un any abans.

"La nostra prioritat número u ara és continuar desenvolupant l'àrea de Dermatologia mitjançant fusions i adquisicions, R+D i acords de llicències amb l'objectiu de generar valor sostenible per als accionistes", ha afirmat Sanchiz.