Doctor en un bressol de nobel

ANDREU MAS-COLELL / Conseller d'Economia de la Generalitat

Mas-Colell, ahir.

Mas-Colell, ahir.

1
Es llegeix en minuts
AGUSTÍ SALA / BARCELONA

Si hi ha un bressol de premis Nobel al món és la Universitat de Chicago, no només en l'àmbit econòmic, amb Milton Friedman, Gary Becker, Robert Lucas o George Stigler, entre altres, sinó en altres esferes. I aquesta prestigiosa institució acadèmica és la que aquest dissabte ha reconegut el conseller d'Economia, Andreu Mas-Colell, doctor honoris causa.

Notícies relacionades

Definit pel president emèrit de la universitat, Hans Sonnenschein, com un dels «principals economistes teòrics del món», Mas-Colell va aconseguir viure una cerimònia allunyat dels maldecaps que provoquen les estretors de les finances de la Generalitat. També el president de la institució, Robert J. Zimmer, va destacar «l'extensa contribució intel·lectual» de Mas-Colell i el seu «ambiciós i influent treball d'investigació en matèria econòmica, com també el seu compromís amb l'ensenyament superior i el benestar social».Durant un sopar divendres amb autoritats acadèmiques, el conseller va subratllar el seu rol d'«economista molt pràctic» i va equiparar la seva tasca amb la del metge que tracta afectacions que, en el seu cas, van de l'atur a la pobresa o la sostenibilitat del sistema sanitari i educatiu.

De tornada a casa, ja sense toga, Mas-Colell haurà de retornar a aquesta tasca mèdica que, si no canvia d'opinió, només durarà fins a les eleccions catalanes.