ESTRATÈGIA

Acciona aparca la sortida a borsa de la societat de renovables als Estats Units

1
Es llegeix en minuts
EL PERIÓDICO / BARCELONA

Acciona ha deixat en suspens el seu projecte de treure a cotitzar als EUA la filial d'actius d'energies renovables internacionals, en què té com a soci el fons KKR, segons va informar el director general de Desenvolupament Corporatiu del grup, Juan Muro Lara. La companyia atribueix la seva decisió al descens dels costos de finançament registrat a Europa en comparació amb el mercat nord-americà.

En l'actualitat, el grup que presideix José Manuel Entrecanales i el seu soci segueixen «analitzant les diferents opcions» per veure la manera i el mercat on posar en valor Acciona Global Renewables, sense que de moment s'hagi pres una decisió.

El negoci energètic va ser el que precisament va elevar el benefici d'Acciona el primer trimestre fins als 42 milions d'euros, amb un increment del 28,5% respecte al mateix període del 2014. La divisió d'energies renovables, després de la retallada de retribucions per la reforma energètica del Govern l'any passat, va aportar el 41,8% del total dels ingressos i el 86% del benefici brut d'explotació (Ebitda) del grup que presideix José Manuel Entrecanales.

La xifra de negoci total de la companyia va créixer un 9% entre els mesos de gener i març passats, fins a sumar 1.528 milions d'euros, mentre que el resultat d'explotació es va situar en 280 milions d'euros, un 24,3% més.

Notícies relacionades

Per àrees de negoci, la d'energia es va disparar un 31,6% i va facturar 640 milions d'euros, gràcies al preu més alt del pool de generació a Espanya, a les noves instal·lacions posades en marxa a l'exterior i a la contribució d'activitat de fabricació d'aerogeneradors.

Per una altra part, Acciona sospesa constituir una societat d'inversió immobiliària cotitzada a la borsa (socimi) amb els seus actius immobiliaris, segons va avançar Lara. Aquesta col·locació en el parquet constitueix una de les dues alternatives que la companyia estudia en el marc de la seva estratègia d'impulsar la seva divisió immobiliària. L'altra opció passaria per incorporar un soci amb el qual desenvolupar el negoci, com ha fet amb les energies renovables fora d'Espanya amb el fons KKR.