TURISME
Catalunya rep la xifra rècord d'1,59 milions de turistes fins al febrer
És el segon destí més visitat en els dos primers mesos de l'any, darrere de les Canàries
Catalunya segueix batent rècords d'arribades de turistes. Entre els mesos de gener i febrer, 1.594.677 turistes internacionals van triar Catalunya com a destí principal de les seves vacances, quantitat que representa un 3,3% més que en el mateix període de l'any anterior i la xifra més alta d'arribades registrada mai, segons l'enquesta Frontur, de l'Institut d'Estudis Turístics (IET), dependent del Ministeri d'Indústria, Energia i Turisme.
També Espanya va registrar un nou rècord, amb 6,4 milions de turistes internacionals entre els mesos de gener i febrer, el 4,5% més. Catalunya va ser la segona comunitat autònoma que més viatgers va acollir (el 24,7% del total), seguida de les Canàries, que en aquests moments està en temporada alta i que va rebre 2,044 milions de turistes, el 31,7% del total.
No obstant, la diferència entre Catalunya i les Canàries s'engrandeix si en lloc de nombre de turistes s'observen les pernoctacions, que també ha publicat aquest dilluns l'INE. Al febrer, les Canàries van concentrar el 30% de turistes del total d'Espanya i el 52% de pernoctacions; mentre que Catalunya, que va rebre el 25,8% de turistes estrangers, va captar només el 14,1% de pernoctacions. La raó és perquè les estades a les Canàries són més llargues que a Catalunya.
MERCATS EMISSORS
Els britànics van ser els turistes més nombrosos al conjunt d'Espanya, 1,2 milions entre el gener i el febrer, el 2,7% més. Els francesos van ocupar el segon lloc del rànquing (encara que per a Catalunya són el primer mercat emissor), amb poc més d'1 milió de turistes, el 2,1% més.
El creixement més notable va ser el d'italians, un 20,4% més en els dos primers mesos de l'any, fins a acostar-se als 400.000 turistes. En canvi, els russos van seguir amb la seva escalada de descens, al disminuir el seu nombre d'arribades el 20,2% i situar-se en gairebé 80.000 viatgers. També van disminuir, encara que menys, les arribades de viatgers dels països nòrdics (el 6,1%) i dels Països Baixos (el 3,3%).
Tenint en compte només Catalunya, al febrer va rebre 847.730 turistes internacionals, el 5%, amb una notable presència de britànics i italians. També destaca l'increment dels turistes asiàtics, que va ser del 9,8% segons les dades de Frontur.
PERNOCTACIONS HOTELERES
Notícies relacionadesPer la seva banda, l'Institut Nacional d'Estadística ha fet públiques les dades de pernoctacions hoteleres, que van augmentar un 4,2% en el conjunt d'Espanya en l'acumulat dels dos primers mesos de l'any. Només al febrer, aquestes van pujar el 4,3%, especialment les de residents a Espanya (6,7% més), mentre que les pernoctacions dels estrangers van créixer el 2,7%. L'estada mitjana, no obstant, va baixar l'1,3%.
Catalunya va ser el quart destí principal dels turistes de la resta d'Espanya, amb un 12,8% del total (darrere d'Andalusia, Madrid i el País Valencià), i el segon dels estrangers, amb el 14,1% de pernoctacions totals (darrere de les Canàries, com també reflecteix l'enquesta de Frontur).
- Fiscalitat ¿Quines despeses del cotxe em puc desgravar en la declaració de la renda?
- INvestigació A la presó el matrimoni que tenia tancats els seus tres fills a Oviedo
- Bancs Confirmat pel Banc d’Espanya: aquests són els motius pels quals poden bloquejar-te el compte
- La invasió russa L’Exèrcit ensinistra en tàctiques de combat l’elit de la defensa ucraïnesa a Girona
- Successos Detinguts tres menors a Mataró per la brutal agressió a un adolescent
- Els 10 vestits més bonics (i memorables) de la història de la Met Gala
- Energia Les energies renovables en el punt de mira després de l’apagada: Pot ser que el món no estigui preparat per només dependre d’elles»
- Administració deslleial La jutge del cas Cellex investiga almenys 16 operacions dels marmessors de Pere Mir
- Macroperació contra la delinqüència organitzada Cau una xarxa criminal amb empresaris i tres policies corruptes a Tenerife
- MONTORO Rato al·lega al Suprem que els correus de Montoro acrediten que la investigació del seu patrimoni «tenia un fonament polític»