CAMPANYA DE CAPTACIÓ D'IMPOSTOS

Hisenda publicarà, en el quart trimestre, la llista de morosos amb deutes de més d'1 milió d'euros a 31 de juliol

El Govern també pretén impulsar la divulgació de sentències condemnatòries fermes dels delictes fiscals

El ministre d’Hisenda i Administracions Públiques, Cristóbal Montoro, aquest dimecres en la sessió de control al Govern al Congrés.

El ministre d’Hisenda i Administracions Públiques, Cristóbal Montoro, aquest dimecres en la sessió de control al Govern al Congrés. / AGUSTÍN CATALÁN

1
Es llegeix en minuts

El Ministeri d'Hisenda i Administracions Públiques publicarà, en el quart trimestre d'aquest any, el llistat de deutors amb el fisc, que inclourà els morosos que, a 31 de juliol del 2015, tinguin deutes pendents de més d'un milió d'euros. Fonts governamentals han explicat a Europa Press que s'hi inclouran les persones físiques i jurídiques amb potencial econòmic que deguin a Hisenda més d'un milió d'euros, així com també aquells que hagin excedit els terminis d'ingrés en període voluntari.

Un dels objectius del Govern amb aquest anunci és propiciar el compliment voluntari i l'ingrés efectiu dels deutes, ja que el risc d'aparèixer a la llista pot animar els morosos a saldar el deute que tenen amb el fisc. La publicació de la llista s'emmarca en la reforma de la Llei general tributària, que s'aprovarà en les pròximes setmanes i que impulsarà canvis legislatius per enfortir la lluita contra el frau fiscal.

SENTÈNCIES CONDEMNATÒRIES

A més de la llista de morosos, es publicaran les sentències condemnatòries fermes dels delictes contra la Hisenda Pública que obtinguin fermesa després de l'entrada en vigor de la reforma, encara que derivin de fets succeïts prèviament. L'objectiu de publicar els incompliments tributaris més rellevants amb retret penal és el de conscienciar aquells que no compleixen amb les seves obligacions fiscals perquè acabin pagant i evitin el retret social.

MÉS TERMINIS PER A LA INSPECCIÓ

Notícies relacionades

D'altra banda, s'ampliaran els terminis per al procediment d'inspecció. En concret, s'establirà un termini temporal de durada de les actuacions inspectores de 18 mesos amb caràcter general (actualment és de 12 mesos) i de 27 mesos per a entitats que estiguin en un grup o obligades a auditar-se (ara es preveu una pròrroga de 12 mesos).

A més, es regularan els casos taxats de suspensió i se suprimiran els supòsits de còmputs de dilacions. Segons les fonts, tot això aportarà més seguretat jurídica i menys conflictivitat.