mercats

Rússia anuncia la venda de les seves reserves de divises i el ruble frena la caiguda

L'Ibex 35 torna a perdre els 10.000 punts pendent de la crisi russa

1
Es llegeix en minuts

En el mercat de divises, el ruble ha tornat a caure davant el dòlar i l'euro poc després d'obrir la sessió, després del 'dimarts negre' en què va arribar a baixar un 20%. A primera hora la moneda nord-americana ha pujat 4,42 rubles, fins als 71,92 rubles per dòlar, i l'europea 5,85 rubles, fins als 91 rubles per euro. No obstant, el Ministeri de Finança de Rússia ha anunciat que començarà a vendre les seves reserves de divises per recolzar la moneda nacional, que aquest dimarts va arribar a perdre el 24% i 28% davant el dòlar i l'euro, respectivament.

"El Ministeri de Finances de la Federació de Rússia considera que el ruble està extremadament infravalorat i comença a vendre les seves reserves de divises al mercat", s'afirma en un comunicat. Tan bon punt s'ha anunciat la mesura, el ruble ha començat a recuperar posicions al mercat de divises moscovita. 

Notícies relacionades

Per la seva banda, el preu del petroli --la perllongada caiguda des de l'abril és l'origen de la crisi canviària russa-- ha obert avui a la baixa. El barril de cru Brent per a lliurament al gener que cotitza a l'Intercontinental Exchange Futures (HISSI) de Londres, ha baixat fins als 59,75 dòlars, un 0,18 % menys que al tancament de la jornada anterior.

L'Ibex 35 ha tornat a perdre els 10.000 punts pendent de la crisi russa i de la reunió de la Reserva Federal dels EUA que té lloc avui. El principal índex de la borsa espanyola ha començat la sessió amb una caiguda de l'1,24%, i això l'ha portat a cotitzar en els 9.956,8 punts en els primers compassos de la jornada. La caiguda es manté al voltant de l'1,1%. La prima de risc es mantenia estable en 119,80 punts bàsics, amb l'interès en l'1,79%.