EL POLS SOBIRANISTA

Antón Costas: "Un prolongada incertesa política acaba tenint efectes en les empreses"

El president del Cercle d'Economia afirma que s'ha d'escoltar la voluntat de canvi, però respectant l'Estat de dret

1
Es llegeix en minuts
SONIA GUTIÉRREZ / BARCELONA

El president del Cercle d'Economia, Antón Costas, ha afirmat que el procés sobiranista català pot causar efectes sobre les empreses de Catalunya. "Un escenari polític prolongat d'incertesa és lògic que acabi tenint algun tipus d'efecte", ha advertit Costas en un dinar organitzat per l'AIJEC, l'associació de joves empresaris de Catalunya. "Hem de saber-la conduir [la situació] de manera que no tingui aquests efectes", ha afegit.

Notícies relacionades

Costas ha confirmat que la institució que presideix prepara un document en què tornarà a demanar diàleg a Mariano Rajoy i Artur Mas, com ha avançat EL PERIÓDICO aquest divendres. El document es presentarà abans de finals d'any i deixarà patent la posició del Cercle, ha explicat Costas, que és la l d'advocar perquè s'escolti la voluntat de canvi en la societat, però sempre amb respecte a l'Estat de dret.

El president del 'lobby' empresarial ha afegit que, arran del referèndum d'Escòcia, quan les empreses catalanes busquen finançament a través d'emissions de bons, es troben que els inversors internacionals intenten incloure-hi clàusules per protegir-se davant un referèndum a Catalunya. Això és lògic, ha remarcat Costas, i encareix aquestes operacions, però només afecta l'economia financera, no a l'activitat productiva.