PRIVATITZACIÓ EN L'AIRE

Agbar requereix a Mas que anul·li la concessió d'ATLL a Acciona

El Govern decidirà quan es resolgui el recurs que va presentar

1
Es llegeix en minuts
AGUSTÍ SALA
BARCELONA

Aigües de Barcelona (Agbar) ha requerit al Govern que anul·li la concessió a un consorci liderat per Acciona la gestió d'Aigües Ter Llobregat  (ATLL) per 50 anys mitjançant un concurs. A través d'escrits al president Artur Mas, i als consellers d'Economia i de Territori, Andreu Mas-Colell i Santi Vila, respectivament, exigeix que s'executi «amb caràcter immediat» la resolució de l'organisme de la Generalitat, OARCC

-remodelat amb posterioritat-, que va invalidar la concessió el gener del 2013.

Les cartes, escrites pel catedràtic de Dret Santiago Muñoz Machado denuncien «la recalcitrant actitud» de Territori, que «s'entesta a no executar» l'anul·lació. I recorda que després de rebutjar el Tribunal Superior de Justícia de Catalunya (TSJC) la suspensió cautelar de la resolució de l'OARCC a petició del Govern i de les concessionàries, va ser el Tribunal Suprem la setmana passada el que va resoldre igual.

Tot i que aquesta resolució respon només a un dels tres recursos plantejats i encara no al de la Generalitat, Agbar entén que aquests «sostenen les mateixes pretensions i es basen en els mateixos arguments». Fonts del Govern asseguren que prendran un decisió sobre el contracte quan coneguin el resultat del recurs que van presentar davant el Suprem. La idea és guanyar temps i veure si els jutges dictaminen també sobre el fons de l'assumpte. A més, tant els recursos del Govern com el vot particular d'un magistrat recordaven que, complint els criteris pels quals s'exclou Acciona, tampoc Agbar compliria els requisits per ser l'adjudicatària.

Notícies relacionades

Agbar creu que Territori condueix «a una situació de greu risc» el servei i «de responsabilitat per a la Generalitat». Amb

ATLL el Govern es va embutxacar gairebé 300 milions i va reduir el dèficit del 2012 en gairebé 1.000 milions, la suma del total del contracte. Agbar recorda que hi ha «responsabilitat patrimonial» de Territori i que reclamaran «davant els òrgans competents».