REACCIONS A LA MORT DEL PRESIDENT DEL SANTANDER

La premsa internacional es fa ressò de la mort de Botín, "un dels homes més poderosos d'Espanya"

El 'Financial Times' recorda la seva "proximitat" a la classe política i destaca que va convertir un banc "provincial" en un dels més grans de l'eurozona

1
Es llegeix en minuts

La inesperada mort d'Emilio Botín, president del Grupo Santander i principal artífex de l'expansió internacional de l'entitat, ha estat ràpidament recollida pels principals mitjans de comunicació de tot el món en les seves edicions digitals que han destacat el paper que el banquer va tenir com a impulsor de la banca espanyola i la seva influència en la política del país.

El diari econòmic britànic 'Financial Times' subratlla en la seva notícia, titulada 'Muere el patriarca del Santander Emilio Botín', que el banquer està "considerat un dels homes més poderosos d'Espanya no elegit a les urnes" i apunta que va convertir una entitat "provincial" del nord d'Espanya en "un dels bancs més grans de l'eurozona".

El 'Financial Times' apunta que un dels "moments clau" de la carrera de Botín va ser a finals de la dècada dels 70 quan "va ajudar el Santander a superar una crisi bancària que li va costar al país 57 bancs". Així mateix apunta la "proximitat" del financer a "molts polítics, en particular a l'expresident socialista José Luis Rodríguez Zapatero", i recorda que aquest va indultar Alfredo Sáenz, mà dreta de Botín.

"EL FINAL D'UNA ERA"

També 'The Wall Street Journal' destaca la figura de Botín com la d'"una de les persones més poderoses d'Espanya en les últimes tres dècades". El diari econòmic nord-americans al·ludeix a la successió del president del Santander i apunta, citant experts, que "en els últims anys Botín havia expressat en privat les seves preferències perquè el succeís la seva filla, Ana Patricia Botín".

El rotatiu recull les paraules de l'analista del Berenberg Bank Nick Anderson, que en una nota a inversors qualifica Botín de "caràcter llegendari" i afirma que la seva mort marca "el final d'una era".

Notícies relacionades

'The New York Times' també destaca la influència de Botín en la vida política espanyola. "Els seus pronunciaments sobre l'economia del país eclipsaven sovint les dels polítics", assenyala el diari.

MILIONARI I AMB CONTACTES

La BBC relata en la seva crònica que Botín tenia una fortuna personal estimada per 'Forbes' en mil milions de dòlars. "Amic de presidents i de la reialesa, 'el President', com se'l coneixia, mantenia un perfil públic baix però tenia molt bons contactes", afirma la cadena britànica. 

Temes:

Emilio Botín