ADÉU AL PATRÓ DEL SANTANDER

El Govern agraeix a Botín el seu suport a la Marca Espanya

Pedro Sánchez expressa la seva "tristesa" per la mort del banquer

El president del Banco Santander, Emilio Botín.

El president del Banco Santander, Emilio Botín. / DAVID CASTRO

1
Es llegeix en minuts
PILAR SANTOS / MADRID

El president del Govern, Mariano Rajoy, ha mostrat la seva tristesa per la mort del banquer i ha enviat una abraçada a la família. El cap de l'Executiu espera que la successió es produeixi amb la "màxima celeritat possible" i que el banc segueixi sent "un gran ambaixador de la Marca Espanya" i "segueixi actuant com ha de fer una entitat financera en els temps que vivim".

A l'entrada al ple al Congrés, la vicepresidenta, Soraya Sáenz de Santamaría, ha donat el condol a la família d'Emilio Botín i a tots els treballadors del Banco Santander, després de saber-se que el seu patró ha mort aquest dimarts a la nit a causa d'un infart a Madrid.infart  La número dos de l'Executiu ha agraït a Botín que ajudés a fer que la Marca Espanya s'expandís pel món com "una marca de qualitat".

"TRISTESA"

El portaveu de la Generalitat, Francesc Homs, ha expressat en nom de l'Executiu català el condol a la família del banquer. En una entrevista a 'Los desayunos de TVE', Homs ha destacat la feina de Botín al situar el Banco Santander "en la 'champions league' del sistema bancari mundial". "Això mereix reconeixement i constatació", ha afegit.

També el secretari general, Pedro Sánchez, ha lamentat la seva mort i ha enviat un missatge d'ànim a la seva dona i els seus fills abans d'entrar en l'hemicicle. El líder socialista ha subratllat el seu sentiment de "tristesa" per ella. "Una abraçada a la seva família i als seus éssers estimats en aquests moments durs", ha afegit.

Notícies relacionades

La presidenta del PP de Madrid, Esperanza Aguirre, ha expressat la seva sorpresa per la mort "imprevista" del president del Grupo Santander, Emilio Botín, que demostra que no es poden fer plans, i ha lloat el seu paper en la banca espanyola.

"Quan l'altre dia jo deia que no feia plans, que estava en mans de la providència, doncs això és una demostració per als que som creients que no som ningú", ha afirmat Aguirre en una entrevista a la SER.

Temes:

Emilio Botín