CONFLICTE LABORAL

La plantilla d'Alstom atura la fàbrica contra l'ERO de 193 acomiadaments

La direcció i el comitè es tornen a reunir en la recta final de la negociació amb tres dies més de vaga convocats

Concentració de treballadors d’Alstom a les portes de la fàbrica de Santa Perpètua de Mogoda durant la vaga.

Concentració de treballadors d’Alstom a les portes de la fàbrica de Santa Perpètua de Mogoda durant la vaga. / JOAN PUIG

1
Es llegeix en minuts
XAVIER SEGURA / Santa Perpètua de Mogoda

La plantilla de la fàbrica d'Alstom Santa Perpètua de Mogoda (Vallès Occidental) ha secundat el primer dia de vaga dels quatre convocats fins a final de mes. Els treballadors apugen així el to de les seves reivindicacions amb la intenció de forçar l'empresa a retirar l'ERO amb què pretén acomiadar 193 treballadors, així com a negociar un nou conveni col·lectiu. 

Notícies relacionades

"El conflicte ha d'acabar amb un acord del conveni laboral i amb la retirada de l'ERO, que posa en perill el futur de la planta perquè disminuiria la seva capacitat productiva", ha explicat el president del comitè d'empresa de la fàbrica catalana, Gabriel Moreno, que ha assegurat que la mobilització de 24 hores ha estat secundada per pràcticament el 100% de la plantilla. 

Moreno ha rebutjat, a més, que hi hagi "baixes traumàtiques" i que s'apliquin "reformes estructurals" a la planta. El comitè d'empresa i la direcció celebraran aquest dijous una nova reunió a la Inspecció de Treball dins del període de consultes de l'ERO, que finalitza la setmana que ve, justament quan la plantilla ha convocat tres dies de vaga. 

Temes:

Alstom