La UGT augura un augment de la conflictivitat després de dos anys de reforma laboral

Toni Ferrer alerta que cada vegada hi ha menys treballadors protegits per convenis

1
Es llegeix en minuts
MERCEDES JANSA / Madrid

El secretari d'acció sindical d'UGTToni Ferrer, ha augurat un augment de la conflictivitat laboral si segueix augmentant el nombre de treballadors que no estan protegits per un conveni col·lectiu i se segueixen produint els despenjaments i inaplicacions que permet la reforma laboral.

Segons un informe elaborat per aquest sindicat quan es compleixen, dilluns que ve, dos anys de reforma laboral, el nombre de parats ha augmentat el 4,6% , cosa que es tradueix en 256.800 desocupats més, i l'ocupació ha caigut el 3,9% , fet que suposa uns 675.000 empleats menys.

Així mateix, des del primer trimestre del 2012 l'ocupació existent és de més mala qualitat, ja que hi ha menys treballadors amb contractes indefinits, i s'ha incrementat fins a un 27% el treball a temps parcial involuntari perquè hi ha 365.000 ocupats més que fa dos anys que no troben possibilitats de fer el salt a una feina més estable.

OBJECTIUS INCOMPLERTS

 En la presentació de l'informe, Ferrer ha destacat l'evidència que la reforma no ha complert cap dels objectius pels quals la va aprovar el Govern del PP: la reducció de l'atur i la creació d'ocipació.

Notícies relacionades

Una altra dada preocupant és que ha crescut notablement el nombre d'aturats de llarga durada, que Ferrer ha xifrat en sis de cada deu desocupats amb més d'un any en aquesta situació, segons les dades recollides de l'enquesta de població activa (EPA).

Encara que entre el gener i el novembre de l'any passat s'han comptabilitzat menys expedients de regulació d'ocupació (ERO), el dirigent d'UGT ho atribueix al fet que cada vegada més les empreses combinen diferents mesures de flexibilitat: acomiadaments, retallades de jornada, de salari i de condicions laborals. No obstant, s'observa un repunt en els últims tres mesos, sobretot des que es parla amb insistència de la recuperació de l'economia. 

Temes:

UGT Toni Ferrer