RELLEU AL CAPDAVANT DE L'IEF

Javier Moll presidirà el 'lobby' de les empreses familiars

L'amo de Prensa Ibérica rellevarà José Manuel Entrecanales, president d'Acciona

L'assemblea de l'organització ratificarà el nomenament el pròxim 7 d'abril

2
Es llegeix en minuts
AGUSTÍ SALA
BARCELONA

La junta directiva de l'Institut de l'Empresa Familiar (IEF) va acordar per unanimitat proposar Javier Moll com a nou president, en substitució de José Manuel Entrecanales, president d'Acciona, que finalitza el seu  mandat de dos anys durant l'exercici actual.

La decisió haurà de ser ratificada per l'assemblea de l'institut el pròxim 7 d'abril. Moll, president d'Editorial Prensa Ibérica, en cas de ser ratificat, serà president durant els dos pròxims anys, com preveuen els estatuts d'aquest lobby empresarial. Serà el president número 11 d'aquesta organització que agrupa les principals empreses familiars espanyoles. Fundat el 1992, l'IEF és una organització sense ànim de lucre i àmbit estatal, que agrupa un centenar d'empreses líders en els seus sectors d'activitat, amb una facturació mitjana per companyia de 1.500 milions d'euros.

Aquesta suma representa de forma agregada l'equivalent al 17,5% delPIB d'Espanya i fins al 27,5% si s'inclouen les associacions territorials vinculades a aquesta institució, que engloben 1.100 companyies més. Tots els seus socis són presidents, consellers delegats o membres del consell d'administració de les empreses de les quals són propietaris. A la junta actual hi ha, a més d'Entrecanales, Marc Puig (Grupo Puig); Ignacio Osborne (Osborne y Cia), Carmen Riu (Riu Hotels), Demetrio Carceller (Damm) o Ignacio Ferrero (Nutrexpa), entre d'altres.

COMUNICACIÓ DES DEL 1978 / Javier Moll va néixer a Saragossa el 1950. És llicenciat en Dret. Està casat, té cinc fills i 10 néts. Des del 1978 està en el sector editorial, on va centrar la seva activitat a Editorial Prensa Canaria, S. A., editora de La Província. Diario de Las Palmas.

Notícies relacionades

Actualment presideix Editorial Prensa Ibérica, empresa familiar que agrupa un total de 15 capçaleres diàries impreses i on-line. A Catalunya compta amb el Diari de Girona i Regió-7, i a Balears, amb el Diario de Mallorca i a Eivissa, el Diario de Ibiza. Té diverses televisions TDT i ràdios FM. També edita dos setmanaris. El grup posseeix nou centres d'impressió que imprimeixen des de premsa, revistes i llibres fins a treballs comercials.

Abans que José Manuel Entrecanales fos president de l'Institut de l'Empresa Familiar, ho va ser Isak Andic, president i fundador del grup Mango, al qual va precedir Simón Pedro Barceló (Grupo Barceló). També han estat al capdavant d'aquesta organització empresarial Juan Roig (Mercadona), José Manuel Lara (Planeta), Alfonso Soláns (Pikolín), Josep Maria Serra (Catalana Occidente), Mariano Puig (Grupo Puig), Rafael del Pino (Ferrovial) i Leopoldo Rodés (Havas), que, al seu torn és president d'honor de l'organització, com un dels seus fundadors.