El president de Panamà cita els ambaixadors d'Espanya i Itàlia pel conflicte amb Sacyr

La trobada pretén facilitar una sortida per a l'amenaça de la paralització de les obres del Canal de Panamà

La resclosa de Miraflores al canal de Panamà.

La resclosa de Miraflores al canal de Panamà. / Alejandro Bolivar (EFE)

1
Es llegeix en minuts

El president de PanamàRicardo Martinelli, ha decidit reunir-se aquest divendres amb els ambaixadors de Espanya i Itàlia per intentar trobar una solució al conflicte sorgit amb el consorci adjudicatari de les obres d'ampliació del canal de Panamà, liderat per l'espanyola Sacyr. La reunió és conseqüència de l'anunci realitzat per Martinelli, que va avançar la seva intenció de viatjar a Espanya i Itàlia "per exigir als governs" que es compleixi el contracte de les obres d'ampliació del Canal de Panamà, després que el Grup Unidor por el Canal (GUPC) anunciés la seva suspensió pels sobrecostos generats.

Martinelli considera que "hi ha una responsabilitat moral del govern italià i de l'espanyol" perquè les empreses que formen part del GUPC són d'aquests països. Segons va recordar, en el seu primer any de mandat, 2009, els llavors presidents d'Espanya i Itàlia li van assegurar que comptava amb el seu suport per portar a terme aquest projecte d'infraestructura.

Contactes

Notícies relacionades

A Espanya, tant des del Ministeri d'Afers Estrangers com des del de Foment s'està treballant a través de contactes amb els seus respectius homòlegs a Panamà i amb l'empresa Sacyr per arribar a un acord que posi fi a aquest "desequilibri comercial", han indicat a Europa Press fonts diplomàtiques.

Així mateix, l'ambaixador d'Espanya a Panamà, Jesús Silva, ha seguit el tema des del principi coordinant postures per ajudar a aconseguir una solució satisfactòria "per a les dues parts", han recordat aquestes fonts. El Govern de Mariano Rajoy considera Panamà un país amic i pròxim a Espanya, han indicat les mateixes fonts, i per tot plegat ha reafirmat el seu "desig" i "interès" perquè es trobi una solució sobre aquest tema "al més aviat possible", cosa que es podria traduir en un paquet d'ajudes financeres per a Sacyr, al seu dia ja avalat pel Govern espanyol per guanyar el concurs de les obres del Canal de Panamà.