REESTRUCTURACIÓ DEL SISTEMA FINANCER

Bankia accelera l'ajust de la seva xarxa i tancarà més de 1.000 oficines en un any

L'entitat tindrà al final del procés unes 2.000 sucursals, concentrades als territoris d'origen del grup

Protesta contra els acomiadaments de Bankia, el 30 de gener a Madrid.

Protesta contra els acomiadaments de Bankia, el 30 de gener a Madrid. / SUSANA VERA (REUTERS)

1
Es llegeix en minuts

Bankia accelera l'ajust de la seva xarxa i a partir del març tancarà més de 1.000 oficines en només un any per comptar al final del procés amb unes 2.000 sucursals, amb més concentració als territoris d'origen del grup, ha informat avui l'entitat.

Això suposa avançar considerablement l'ajust, ja que l'entitat tenia un termini de fins a tres anys per reduir la xarxa, segons el pla de reestructuració que li va aprovar Brussel·les.

Una vegada acabat el procés, el grup en mans de l'Estat seguirà sent una franquícia d'àmbit nacional, encara que més concentrada als territoris d'origen del grup i els seus àmbits d'influència.

Una retallada "necessària"

El president de Bankia, José Ignacio Goirigolzarri, afirma en un comunicat que aquesta reordenació és "necessària per millorar l'eficiència i la rendibilitat" del grup. A més, el banquer garanteix la viabilitat del projecte i la possibilitat de retornar el suport públic rebut. "Amb una xarxa de 2.000 oficines, Bankia seguirà tenint presència en tot el territori nacional i preservarà els llocs de treball de 14.500 persones", ha afegit.

Notícies relacionades

Bankia reduirà també els seus serveis centrals en paral·lel a l'ajust a les sucursals, a les quals se'ls informarà almenys amb un mes d'antelació de la seva data de tancament.

El banc fruit de l'aliança entre Caja Madrid, Bancaixa, La Caja de Canarias, Caixa Laietana, i les caixes d'Àvila, Segòvia i la Rioja informaran també "amb diverses setmanes" d'antelació els clients que hagin de canviar d'oficina. En aquesta comunicació, el banc els dirà quina és la nova sucursal on podran seguir rebent els seus serveis bancaris.