REESTRUCTURACIÓ DEL SISTEMA FINANCER

Bankia i els sindicats pacten un ERO per a 4.500 persones amb acomiadaments a 30 dies

El preacord rebaixa en 400 el nombre de treballadors afectats per l'expedient de regulació

Protesta de treballadors del sector bancari en contra dels acomiadaments, el 23 de gener a Madrid.

Protesta de treballadors del sector bancari en contra dels acomiadaments, el 23 de gener a Madrid. / Kote Rodrigo (EFE)

1
Es llegeix en minuts

La direcció deBankiai els sindicats amb representació a l'entitat han arribat a un preacord aquesta matinada sobre l'expedient de regulació d'ocupació (ERO) que aplicarà el banc i que finalment afectarà 4.500 treballadors, 400 menys dels proposats per l'entitat, segons ha informat aquest dimecres Comfia-CCOO.

D'acord amb el pacte acordat, hi hauràbaixes incentivades, que se segmenten en funció de la voluntarietat, edat i l'evolució del pla de recol·locació. Les indemnitzacions rondaran els 30 dies per any treballat, amb el límit de 20 mensualitats, i suposen una millora respecte a la proposta inicial del banc. El sindicat ha destacat que l'acord prima la voluntarietat del treballador, amb "finestres de voluntarietat tant global com per àmbit geogràfic".

A més, s'obre la possibilitat de recol·locació permobilitat geogràficadavant el tancament d'oficines en un àmbit superior al del municipi i es fixen ajudes per compensar les despeses derivades d'aquesta mobilitat, segons Comfia-CCOO.

En matèria de Seguretat Social, s'amplia l'àmbit d'aplicació legal del conveni especial de cotització (més grans de 55 anys) a un col·lectiu més gran. Així mateix, s'estén la durada de l'obligació legal de l'abonament d'aquest conveni especial, i s'avança a futures modificacions legals en aquest sentit.

Rebaixes salarials temporals

Notícies relacionades

L'acord contempla, a més, ajustos salarials "temporals" durant un període limitat que, segons el sindicat, "es recuperarien en el temps i en funció del compliment del pla reestructuració de Bankia".

Comfia-CCOO ha valorat positivament aquest preacord perquè preveu mesures "com menys traumàtiques millor" per a tots els treballadors de l'entitat. Les organitzacions sindicals de Bankia (UGT, CCOO, CIGA, Csica, CGT i la Confederació de Quadros) van desconvocar ahir lavaga que estava prevista per avui a l'entitat perquè la direcció "havia estovat i flexibilitzat les seves postures", de manera que l'acord era imminent.