REFORMA LABORAL

UGT i CCOO promouran una iniciativa legislativa

1
Es llegeix en minuts
EUROPA PRESS
MADRID

CCOO i UGT presentaran una iniciativa legislativa popular per intentar que el Govern rectifiqui la reforma laboral, segons van anunciar ahir els secretaris d'Acció Sindical dels dos sindicats, Ramón Górriz i Toni Ferrer, que van participar en el Consell Polític Federal d'IU.

Notícies relacionades

«Els sindicats estarem actius per demostrar la inviabilitat de la reforma empresa pel Govern», va advertir Ferrer, que va criticar l'«error fatal» que ha comès Zapatero a l'haver volgut «girar full» després de la vaga i l'ha instat a recuperar el diàleg social. Ramón Górriz va qualificar la reforma laboral de «fracassada» i «antieconòmica» ja que no ha servit per frenar l'atur, sinó «tot al contrari». Amb aquesta iniciativa legislativa, es pretén la rectificació de l'Executiu que no ha arribat. Després d'això la UGT i CCOO consideren un «èxit rotund» la vaga general, de la qual «ha sortit tocat» el Govern i «reforçats» els sindicats.

Górriz es va mostrar disposat a negociar una llei de vaga i els serveis mínims, encara que va dir que s'ha de fer «en fred».