Emprenedors Ricard Soler i Josep Nos // Fundadors de Microsat
GPS per a seguretat i salut
Amb els seus localitzadors permeten la gestió de flotes i de persones. La seva filial Safelinq serveix 2.000 dispositius al Ministeri de Justícia britànic per garantir la seguretat dels jutges

Ricard Soler i Josep Nos, a la seu de Microsat. /
Molt abans de la febre per la geolocalització, Ricard Soler (38 anys) era el director general d’una de les primeres empreses de sistemes de localització per GPS. Josep Nos (43) també estava vivint les albors de l’ús comercial d’aquestes tecnologies: tenia un taller on instal·lava els primers navegadors que començaven a condemnar els mapes impresos a envellir, sense ser massa tocats, a la foscor de la guantera. L’any 2000, Nos i Soler van sumar esforços, primer com a distribuïdors sense tecnologia pròpia i, més tard, com a desenvolupadors de solucions pròpies per a aquest sector. Avui controlen el grup d’empreses Microsat, que basa els seus serveis en els senyals dels satèl·lits GPS. Tenen 43 treballadors i mouen 12 milions d’euros a l’any.
El producte estrella de Microsat és el sistema de gestió de flotes Atlantis GPF, encara que el seu servei amb més potencial de creixement és el de gestió de persones, que van incorporar a la seva cartera quatre anys enrere, a l’adquirir la firma holandesa Safelinq. Ho van fer amb vista. Entenien que el gran filó de futur d’aquestes tecnologies era el seu consum per part de persones. A través de Safelinq –amb seus al Regne Unit, el Benelux, Sud-àfrica i Hong Kong– van servir l’any passat 2.000 localitzadors (una espècie de telèfon mòbil de patent isoftwarepropis) al Ministeri de Justícia britànic.«L’objectiu: millorar la seguretat de magistrats i jutges».En aquest moment, el servei de seguretat del Mundial de Futbol de Sud-àfrica«té la intenció»de comprar 20.000 d’aquests dispositius a Safelinq per als policies i treballadors de seguretat privada de l’esdeveniment.
Notícies relacionadesSoler i Nos diuen que van ser dels primers a recolzar-se en les connexions d’internet de tarifa plana perquè els seus clients«coneguessin la situació dels seus vehicles a temps real i sense la despesa que suposava cada missatge de telefonia mòbil necessari per saber on era un dels teus vehicles».Els primers clients van ser les companyies de rènting de cotxes. Amb Safelinq el servei esva desmotoritzar –es localitza una persona, i no un vehicle– i es va apuntar a les asseguradores. Els dispositius, en mans dels beneficiaris amb més necessitats de dependència, permeten donar assistència com més aviat millor: l’usuari pot avisar d’un problema amb només apretar un botó.«A Holanda, la mútua Ohra presta aquest servei, amb el nostre suport i el de T-Mobile [telecomunicacions] i Securitas». L’envelliment de la població impulsa aquesta aplicació. Així mateix, les asseguradores millorarien així el servei i reduirien costos. Amb la geolocalització es podria impedir que un problema de salut seriós passés a ser greu.
Els localitzadors d’aquesta firma barcelonina tenen sensor de moviment, dispositiu que permet detectar una caiguda (moviment brusc) o un pacífic desmai (inactivitat de l’aparell). Els usuaris poden enviar alarmes.
- Estat dels embassaments avui, 5 de maig, a Catalunya: Sau, Foix, Susqueda i la resta de pantans
- Previsió del Meteocat Catalunya activa avisos grocs i taronges davant les fortes pluges previstes per a aquesta setmana
- Torna el mític Tren Granota
- Bancs Confirmat pel Banc d’Espanya: aquests són els motius pels quals poden bloquejar-te el compte
- BCN reobrirà una casa modernista per a concerts de música clàssica
- TELEVISIÓ I MAS Una espècie en extinció
- Barcelona, protagonista La ciberseguretat creix i busca talent a Catalunya
- Ciclisme Vos obsequia la Vuelta amb un triomf de prestigi a Sant Boi
- TRIOMF A MONTILIVI L’immortal Stuani ressuscita el Girona, que fuig del descens
- El protagonista Marcus Thuram, el nen de la Barça Escola