FUSIONS

La Seda i Cepsa ultimen una aliança empresarial

1
Es llegeix en minuts
XAVIER SALVADOR / BARCELONA

La petrolera Cepsa ultima l'entrada en el capital de La Seda de Barcelona amb una participació en el capital de fins al 15%, percentatge que la convertirà en el primer accionista. L'empresa energètica que presideix Carlos Pérez de Bricio vendrà al grup químic català la seva filial Intercontinental Química (Interquisa), cosa que li permetrà constituir la primera química espanyola i una de les més importants d'Europa.

L'operació d'integració, que va ser revelada per aquest diari el dia 4 de maig i desmentida per les dues empreses implicades, es realitzarà mitjançant una ampliació de capital de La Seda, que podria arribar fins als 300 milions d'euros.

Un dels principals actius d'Interquisa en una factoria al polí-

Notícies relacionades

gon químic gadità de San Roque, que es complementa amb els centres de producció de La Seda, i en què es produeix el plàstic denominat PET, material present en la gran majoria dels envasos d'ampolles.

Dos accionistes de La Seda --Matos (10%) i Caixa Geral (5%)-- van sindicar recentment els seus accionistes perquè Cepsa no pugui actuar amb la seva nova participació com a soci de control. El grup resultant passarà de 700 a 1.300 milions en vendes.

Temes:

CEPSA Empreses