INDÚSTRIA DEL MOTOR

Delphi tanca a Puerto Real i despatxa 1.600 empleats

1
Es llegeix en minuts
EL PERIÓDICO / BARCELONA

Delphi Automotive Systems Espanya va anunciar ahir el tancament de la seva planta a Puerto Real (Cadis), que afectarà uns 1.600 treballadors. La Junta d'Andalusia, els sindicats i els partits s'han oposat a la mesura per la repercussió negativa que tindrà dins l'àrea de la badia de Cadis i per les subvencions que es van concedir a l'empresa.

La filial de la multinacional nord-americana de components de l'automòbil, va informar ahir els representants dels treballadors de la planta de Puerto Real del tancament. La companyia va basar la mesura en les pèrdues operatives registrades durant els últims cinc anys per un import de 150 milions d'euros, pels alts costos i perquè és incapaç d'atraure nous contractes de negocis, segons va explicar Delphi en un comunicat.

Notícies relacionades

L'empresa també va assegurar que els productes fabricats a la planta (direccions, suspensions i rodaments per a automòbils) s'han identificat com a línies de producte "no essencials" dintre de la gamma de productes de la casa matriu.

La companyia va anunciar que vol començar immediatament un diàleg amb els representants dels treballadors, de l'Administració i de les altres institucions públiques per arribar a un acord i d'aquesta manera evitar la reducció dels limitats recursos disponibles.

Temes:

Delphi