Albert Adrià: "Necessito viure les meves misèries"

El menor dels Adrià s'ha reinventat per seguir al capdavant de la cuina mundial

Pau Arenós ens presenta els continguts de {’Dominical}’ / {ANAHÍ} {GALLARDO}

1
Es llegeix en minuts

Els establiments barcelonins que dirigeix tenen estrelles Michelin i apareixen a la llista de ‘The world’s best restaurants’. En quatre anys, Albert Adrià ha tornat a sacsejar la gastronomia i prepara més obertures. El seu germà Ferran està ara en una buscada penombra. Albert el té com el millor dels tastadors i consellers: “És un implacable ‘controller’. Sempre l'escolto”, confessa a la revista ‘Dominical’. L'aristoxef, de qui a penes se'n sap res, detesta el paper de cuiner cèlebre. “Vull que vinguin a viure una experiència, no a veure'm --es justifica al suplement de ‘El Periódico de Catalunya’--. El més saludable és que el client sàpiga que estic treballant. Paga per tenir-me a la cuina”. Ara, diu, sap torejar la pressió. “I aconsegueixo disfrutar de cada cas. A El Bulli no hi havia temps de disfrutar. Mai era suficient. ‘¿Som el número u? Doncs més coses, més coses, més coses”. El xef de Tickets 41º diu que ha trobat l'equilibri. “Estic tranquil –assegura-. Ho tinc tot al cap. Necessito equivocar-me, viure les meves misèries”.

Notícies relacionades

‘Dominical’ també inclou en aquest número pàgines especials sobre el relleu a la corona. Fa memòria sobre altres reis que van abdicar a Europa, dóna informació detallada dels cinc anteriors Felips d'Espanya, un repàs als actuals hereus --d'Elionor, de 8 anys, la més jove d'Europa, a Carles d'Anglaterra, de 65--, i a altres reis que pul·lulen pel món, que no governen països ni pronuncien discursos: del rei del rock al rei lleó. 

El suplement també entrevista el mestre de la fotografia Ramón Masats, i avança com serà ‘Sister act’, el musical que Whoopi Goldberg va interpretar al teatre visitarà el Tívoli. A més, Oriol Tarrasón, director de la companyia Les Antonietes i investigador televisiu de ‘Los misterios de Laura’, escriu per a 'Dominical' la seqüela de la seva obra ‘Stockmann’ en format fotonovel·la. 

Temes:

Albert Adrià