SARRIÀ-SANT GERVASI

Cacau per a gurmets

Una xocolateria obre a Major de Sarrià amb una àmplia gamma de productes, entre els quals destaca un original oli de xocolata

La firma farà cursos de pastisseria per a adults i nens

Acollidora 8 Interior de Chocolat Box Sarrià, amb els seus originals llums de vímet.

Acollidora 8 Interior de Chocolat Box Sarrià, amb els seus originals llums de vímet. / MARIA PUJOL

2
Es llegeix en minuts
SARA MINGOTE
BARCELONA

Lluny de les fredes rajoles de les xocolateries del carrer Petritxol, a Chocolat Box, del carrer Major de Sarrià, 45, hi regna un ambient càlid que aporten la fusta i la innovadora decoració dels seus llums.«Els fa el meu marit amb cistelles de vímet posades al revés», explica Meritxell Taló Colom, propietària de la franquícia.

Sota el vidre de cada taula hi descansen tres ampolles de cava, que semblen voler dir al client«aquí no solament hi trobareu xocolata». L'establimet concentra els millors cafès i xocolates, però a més té una secció per a gurmets i un assortiment de pastes, bombons i pastissos capaços d'acontentar el més golafre.

Per trobar-ne els orígens s'ha de viatjar a la Cervera del 1888, on la família Colom va fundar una pastisseria que aniria passant de generació en generació, s'estendria i s'especialitzaria en la xocolata. Ara com ara, Chocolat Box és una franquícia que disposa de tres establiments a la ciutat de Barcelona i un altre a Igualada.

Originària de Cervera

«No diem que no a res, ens agrada innovar i escoltar el client, sense perdre la part artesanal», diu Margarita Curbera, actual propietària de la recentment oberta xocolateria de Sarrià.«Venem oli de cacau, ideal per a carns»,assenyala. Curbera explica que es pot usar també per a les amanides o per endolcir les torrades. L'establiment compta també amb una oferta de productes gurmet com ànec amb taronja envasat o carxofes confitades, així com caves i vins específics per a cada ocasió.

Notícies relacionades

En un mateix espai hi convergeixen la degustació i l'artesania. A més, segons explica Meritxell Taló:«Busquem un tracte directe, per això no es venen productes mitjançant la pàgina web, per aconseguir un contacte personal amb el client».

Chocolat Box Sarrià va obrir les portes fa tot just un mes, però ja ha aconseguit una clientela fidel, que coneixia la filosofia de la marca. Una d'elles és Carme Garcia:«Hi trobo la mateixa essència de Chocolat Box de l'avinguda de Gaudí, on anava abans, perquè als locals d'aquesta firma hi ha un cafè deliciós i un tracte molt personal». La marca ha decidit posar en marxa el Chocolat Club, una iniciativa amb la qual es premia els clients per les seves compres i els proporciona cursos«de maridatge de cava amb xocolata, de decoració de pastissos, de preparació de muffinsals nens...», explica Curbera, que apunta que cada dia hi ha més afluència d'alumnes de les cinc escoles pròximes. Cada tarda es pot sentir els nens que canten a l'escola de música, que està just al costat del local.