LA RECEPTA

Espatlla de be a la segoviana

Paco Muñoz mostra el be, essencial per al plat.

Paco Muñoz mostra el be, essencial per al plat.

1
Es llegeix en minuts

Paco Muñoz, responsable de la Carnisseria Bambi del mercat de l'Estrella, suggereix una recepta completa i alhora assequible per a qualsevol persona amb una mínima afició als fogons.

INGREDIENTS (4 persones)

2 espatlles de be

2 cabeces d'alls

Pebre

Herbes provençals

Una copeta de conyac

Oli

Sal

Notícies relacionades

PREPARACIÓ

Abans de res, és bo rentar la carn sota l'aixeta. A continuació, salpebreu el be i fiqueu-lo al forn a uns 150 o 160 graus. Ruixeu les espatlles amb aigua i un rajolí d'oli i afegiu-hi les dues cabeces d'alls senceres. Es forneja el be mitja hora per un costat i mitja hora més per l'altre. Després se li afegeix aigua (només en el cas d'haver-se quedat seca) i la copa de conyac perquè flambegi. Tot plegat es deixa coure uns 10 minuts, fins que agafi la brillantor necessària que ens farà saber que el plat està a punt per ser servit.