Vídeo | Aquesta illa de l'arxipèlag canari és la destinació perfecta per a desconnectar aquestes vacances

Recorrem l'interior de Gran Canària i descobrim alguns dels seus secrets millor guardats

Vídeo | Aquesta illa de l'arxipèlag canari és la destinació perfecta per a desconnectar aquestes vacances

Shutterstock

4
Es llegeix en minuts
Albert Falcó

Gran Canària impressiona. Aquesta illa de l'arxipèlag canari és com un petit continent: platges d'aigües cristal·lines, dunes infinites com les de Maspalomas i muntanyes com el Pic de les Neus perfilen un paisatge natural que enamora a qualsevol que visita l'illa.

Si estàs pensant en la teva pròxima escapada, Gran Canària és la destinació ideal per a desconnectar de la rutina. Pots relaxar-te a les seves platges, visitar els seus tradicionals pobles canaris o, simplement, respirar aire fresc en qualsevol dels seus paratges naturals.

En aquest article et proposem una ruta única per a gaudir de l'interior d'aquesta illa de l'arxipèlag canari. Racons que t'enamoraran!

Tejeda, un dels pobles més bonics d'Espanya

Tejeda destaca pels seus miradors i la seva arquitectura tradicional canària, amb façanes blanques i balcons de fusta. És per aquest motiu i per la bellesa dels seus carrers, que es tracta del primer municipi de Canàries a entrar en la selecta llista de “Els pobles més bonics d'Espanya”.

Allí es pot provar el bienmesabe, una espècie de melmelada d'ametlla que serveix d'acompanyament en moltes postres i que és molt típic de l'arxipèlag canari. Recomanem provar-ho en la Dulcería Nublo, un dels negocis més emblemàtics i històrics de Tejeda.

El municipi de Tejeda destaca per la seva arquitectura tradicional canària



/ Juan Coma

En aquest municipi també es pot visitar el Centre de Planta Medicinals de Tejeda, un espai destinat a divulgar la relació entre l'home i la naturalesa a través de l'ús medicinal de les plantes, els remeis i les seves creences.

Què visitar prop de Tejeda

Molt prop de Tejeda es troba el Roque Nublo, un monument natural de gairebé 90 metres d'altura que està en un dels punts més alts de l'illa. Des d'aquí es tenen unes vistes espectaculars de la caldera de Tejeda i del Pic de les Neus i, si les condicions climatològiques ho permeten, de la muntanya del Teide, en la veïna illa de Tenerife.

El Roque Nublo amb el Teide al fons



/ Juan Coma

En un dels punts més alts de l'illa es troba el Parador de Cruz de Tejeda. Aquest allotjament compta amb unes panoràmiques inigualables, ja que, des de les seves habitacions i terrasses, es pot admirar el paisatge cultural del Risco Caído i els espais sagrats de les muntanyes de Gran Canària, declarats Patrimoni Mundial de la Humanitat per la Unesco en 2019.

Artenara, bressol de la història prehispànica

Artenara és un dels pobles més emblemàtics de Gran Canària en el que a història aborigen es refereix. A més dels seus miradors i esglésies, compta amb un emplaçament especial: el Museu Etnogràfic de les Cases Cuevas, que mostra com vivia la població prehispànica que va habitar aquest racó de Gran Canària. Per a conèixer el passat d'aquesta illa també vam recomanar visitar el Centre d'Intepretación de Cingle Caigut i les Muntanyes Sagrades de Gran Canària.

Les cases coves d'Artenara



/ Juan Coma

El Roque Bentayga, un dels símbols i monuments naturals més importants de l'illa, també mereix una visita obligada. Aquesta formació geològica va ser utilitzada pels aborígens canaris com a fortalesa fins que van arribar les tropes castellanes a la fi del segle XV. Molt a prop estan les Cuevas del Rei, en plena caldera de Tejeda, un lloc perfecte per a saber més sobre la vida dels antics pobladors de les illes.

Espais naturals i singulars de Gran Canària

El Parc Natural de Tamadaba és una de les zones verges més extenses de l'illa, a més d'estar reconegut com a Reserva de la Biosfera. És el regne del pi canari entre moltes altres espècies vegetals i animals, algunes endèmiques de Gran Canària.

Un altre dels enclavaments singulars més sorprenents de l'interior d'aquesta illa, situat entre els municipis de Mogán i La Aldea de San Nicolás, és el Monument dels Taulells, un mosaic únic de colors esculpits a la muntanya en el qual predominen els tons vermellosos, ocres, verds o blavosos.

El Monument dels Taulells



/ Juan Coma

Per part seva, Guayadeque és una de les joies més desconegudes de la naturalesa de Gran Canària. És un gran barranc de 15 quilòmetres de llarg situat en el sud-est de l'illa. El seu paisatge agrest, de vessants escarpats coberts de vegetació autòctona, és realment fantàstic.

Què veure en Agüimes

Molt prop de Guayadeque es troba el municipi d'Agüimes, un dels primers nuclis poblats després de la conquesta castellana de l'illa. Va ser creada com a població episcopal per ordre dels Reis Catòlics.

Passejar pel seu barri antic és una delícia. Els seus carrers amaguen mostres de patrimoni religiós i civil, escultures que conformen el seu Museu a l'aire lliure i fins i tot cridaners murals. Encara que el seu bé més destacat és l'església de Sant Sebastià.

La placeta d'Orlando Hernández d'Agüimes

/ Juan Coma

En Agüimes es posa punt final a aquesta ruta pels millors enclavaments naturals de Gran Canària, una illa que, en definitiva, és molt més que sol i platges.