VIOLÈNCIA MASCLISTA

Presó provisional i sense fiança per a l’assassí d’una dona a Cornellà

Presó provisional i sense fiança per a l’assassí d’una dona a Cornellà
1
Es llegeix en minuts
El Periódico

El Jutjat d’Instrucció número 4 de Cornellà (Baix Llobregat), en funcions de guàrdia i amb competència sobre procediments de violència sobre la dona, ha rebut aquest dimarts, 13 de juny, l’home detingut per assassinar la seva parella el cap de setmana al domicili que compartien.

La magistrada ha acordat la presó provisional comunicada i sense fiança per un delicte d’homicidi consumat amb agreujant de gènere. D’altra banda, ha acordat la suspensió de la pàtria potestat respecte al menor fill de la parella, que dormia mentre van passar els fets, i la prohibició de comunicar-se amb ell.

Avui, a més de la declaració de l’investigat, que ha contestat les preguntes de la jutge i de les parts, han prestat declaració com a testimonis tres familiars de la víctima que es trobaven al domicili en el moment dels fets.

Commoció local

Cornellà es va despertar commocionada aquest diumenge després de donar-se a conèixer que un home de 34 anys havia assassinat presumptament la seva parella, de 39, al pis que compartien amb el seu fill de dos anys. La dona va rebre mitja dotzena de ganivetades i va morir al lloc dels fets, segons els Mossos d’Esquadra.

«És un cop molt dur per a la ciutat», va declarar l’alcalde de Cornellà, Antonio Balmón, que va decretar tres dies de dol i va suspendre els actes previstos de la festa major. Es tracta de la cinquena dona assassinada aquest any a Catalunya; i ja en van 22 a tot Espanya.

Notícies relacionades

Així, segons van informar fonts judicials el mateix diumenge, no constaven antecedents de denúncies entre la parella. Tampoc hi havia alertes prèvies als serveis municipals d’atenció a les víctimes de masclisme o als serveis socials. Amb tot, gairebé 6.000 persones es van concentrar al municipi aquest diumenge al vespre per condemnar el crim masclista.

Llegeix totes les notícies de Cornellà de Llobregat a EL PERIÓDICO Cornellà de Llobregat