Litigi obert

Tancament del Llobregat Centre: un «testaferro» substitueix un exdirigent de Vox en la propietat majoritària

Un canvi en l’administrador de la societat titular del centre comercial agreuja el recel dels comerços

Tancament del Llobregat Centre: un «testaferro» substitueix un exdirigent de Vox en la propietat majoritària

ZOWY ZOETEN

2
Es llegeix en minuts
Manuel Arenas
Manuel Arenas

Redactor i coordinador de l'equip d'informació de l'àrea metropolitana de Barcelona

Especialista en històries locales, audiències i informació de l'àrea metropolitana de Barcelona i reporterisme social

Ubicada/t a àrea metropolitana de Barcelona

ver +

La preocupació dels petits comerciants obligats a tancar al centre comercial Llobregat Centre, a Cornellà de Llobregat, s’ha vist agreujada per un nou moviment en el rol d’administrador únic de la propietària majoritària del centre, la societat immobiliària Comercial Inversora Cornellà Sud SL, avui demandada precisament per aquests mateixos comerços amb motiu d’una reclamació de deute de prop d’un milió d’euros.

Segons alerten diversos comerciants i ha pogut confirmar EL PERIÓDICO, l’administrador únic de l’esmentada companyia ha deixat de ser Ignacio Blanco, expresident de Vox Astúries, que va dimitir el mes de desembre passat, per deixar pas a Benito Sánchez, nou responsable. De Sánchez se sap que és administrador únic i liquidador d’altres dotzenes de mercantil, però a banda d’això no se li coneix cap altra activitat.

El cessament de Blanco com a administrador únic de la societat Comercial Inversora Cornellà Sud consta al Butlletí Oficial del Registre Mercantil (BORME) de Madrid del 16 de març. La corresponent inscripció registral certifica que des de l’esmentada data Sánchez substitueix Blanco, que representava la mercantil Legend Legendary Consulting SL com a administradora única de Comercial Inversora Cornellà Sud SL i que va dimitir de la seva responsabilitat a Vox Astúries el mes de gener passat.

Des de la Junta de Propietaris del Llobregat Centre –que aglutina els propietaris minoritaris–, així com diversos comerços a títol particular amb els quals ha contactat aquest diari, titllen el nou administrador únic de «testaferro», en el sentit que el veuen com «un home de palla que aquí no hi pinta res i que està al capdavant d’altres dotzenes d’empreses».

Els comerciants, molts dels quals són veïns de Cornellà de Llobregat, sospiten que el nou administrador, del qual no han tingut notícia per via oficial, dificulti encara més l’acostament i contacte amb la immobiliària titular de la propietat majoritària del centre comercial. A més critiquen l’«opacitat» d’aquesta immobiliària i les desconegudes intencions que els manté en suspens.

Un procés judicial obert

Els petits comerços del Llobregat Centre van exercir el mes de desembre passat una acció judicial contra el propietari majoritari del Llobregat Centre, la societat immobiliària Comercial Inversora Cornellà Sud, tal com va informar EL PERIÓDICO en exclusiva.

L’acció civil, admesa a tràmit, es basa en una reclamació de quantitat d’un milió d’euros, import que respon a un deute a càrrec de Comercial Inversora Cornellà Sud SL en concepte de despeses de comunitat del centre d’uns 859.600 € més els corresponents interessos a data del passat 31 d’octubre, tal com consta a les respectives actes de la Junta de Propietaris.

El sentiment compartit dels propietaris minoritaris és que es veuen obligats a tancar contra la seva voluntat a causa que, davant els impagaments de les despeses de comunitat de Comercial Inversora Cornellà Sud SL des del març del 2022, mes a partir del qual li exigeixen, no poden assumir els elevats costos de la part corresponent al propietari majoritari, un 58% de les despeses totals, per falta de liquiditat.

Notícies relacionades

L’alcalde de Cornellà de Llobregat, Antonio Balmón, ha expressat repetidament la «inquietud» municipal davant els moviments de Comercial Inversora Cornellà Sud SL pel tancament del centre comercial, malgrat que assumeix el marge de maniobra de la societat, ja que la seva «propietat privada» és aliena al camp d’actuació de l’Ajuntament de Cornellà.

Llegeix totes les notícies de Cornellà de Llobregat a EL PERIÓDICO Cornellà de Llobregat

Temes:

Barcelona