Acció ja admesa a tràmit

Els comerços porten als tribunals el propietari majoritari del Llobregat Centre davant el seu tancament

  • Els propietaris minoritaris reclamen a la societat immobiliària Comercial Inversora un milió d’euros en concepte de despeses de comunitat més interessos

  • El sentir compartit d’aquests comerciants és que es veuen obligats a tancar contra la seva voluntat per la impossibilitat d’assumir els elevats costos del centre

Els comerços porten als tribunals el propietari majoritari del Llobregat Centre davant el seu tancament

Zowy Voeten

3
Es llegeix en minuts
Manuel Arenas
Manuel Arenas

Redactor i coordinador de l'equip d'informació de l'àrea metropolitana de Barcelona

Especialista en històries locales, audiències i informació de l'àrea metropolitana de Barcelona i reporterisme social

Ubicada/t a àrea metropolitana de Barcelona

ver +

El tancament després de Nadaldel centre comercial Llobregat Centre gairebé 30 anys després de la seva inauguració ha remogut els fonaments de Cornellà de Llobregat. A la recent «preocupació» de l’ajuntament de la ciutat del Baix Llobregat s’hi suma ara una acció judicial contra el propietari majoritari del Llobregat Centre, la societat immobiliària Comercial Inversora Cornellá Sur, interposada pels petits comerciants que es veuen obligats a tancar el que fa anys que és la seva llar.

Aquesta acció civil ja admesa a tràmit, segons ha pogut confirmar EL PERIÓDICO a través de diverses fonts –que sol·liciten anonimat– de l’entorn de la Junta de Propietaris del centre comercial, es basa en una reclamació de quantitat d’un milió d’euros, import que respon a un deute a càrrec de Comercial Inversora en concepte de despeses de comunitat del centre d’uns 859.600 euros més els corresponents interessos a data del 31 d’octubre, tal com consta en les respectives actes de la Junta de Propietaris.

Davant el litigi, l’administració local es manté al marge al·ludint a la propietat totalment privada del centre. Concretament, aquesta propietat està repartida de manera que el propietari majoritari, la societat Comercial Inversora, acumula el 50,05% del centre; una altra mercantil, Joparny SL, n’atresora el 23%; Vitrulan SL, empresa que gestiona el pàdel del centre comercial, compta amb el 7%; i finalment, hi ha 43 propietaris minoritaris, segment en el qual s’ubiquen les sabateries, botigues de bolsos, perruqueries o centres de bellesa del centre, que compten amb un 9,95% de la propietat repartida entre tots ells.

El sentir compartit d’aquests propietaris minoritaris, molts d’ells establerts a Cornellà, és que es veuen obligats a tancar contra la seva voluntat perquè, davant els impagaments de les despeses de comunitat de Comercial Inversora des del mes de març, mes a partir del qual l’hi exigeixen, no poden assumir els elevats costos de la part corresponent al propietari majoritari, un 58% de les despeses totals, per falta de liquiditat.

«La comunitat del Llobregat Centre funciona com la d’un bloc de pisos: des de març estem sense percebre gairebé un 60% dels ingressos, però tanmateix mantenim les nostres despeses», coincideixen diversos propietaris consultats.

Al seu torn, assenyalen com un dels motius principals de l’impagament del propietari majoritari el seu desacord sobre el fet d’haver d’aportar massa proporció de despeses (aquest 58%) en relació amb la seva part de propietat (el 50,05%), una repartició de càrregues que, segons els petits comerços, es manté des de la inauguració del centre el 1994. Aquest diari no ha aconseguit, malgrat els repetits intents fallits, contactar amb cap responsable de Comercial Inversora.

Inquietud davant les «intencions» rere el tancament

Ja en el seu comunicat, l’Ajuntament de Cornellà va expressar la seva «inquietud pel desconeixement sobre quins són les intencions que hi ha darrere de la decisió», i apunta cap a l’enigmàtica voluntat del propietari majoritari del Llobregat Centre.

Els propietaris minoritaris entrevistats no només secunden aquesta inquietud sinó que afirmen un desconcertant propòsit de «voler enfonsar el centre» per, suposadament, «devaluar-lo, comprar la nostra part a ‘preu escombraries’ i muntar un altre centre comercial com a propietari únic», comenten telefònicament.

Notícies relacionades

Dos escenaris confusos augmenten el desconcert. El primer, la compra el mes de març de Comercial Inversora per part d’un fins ara misteriós fons inversor de denominació desconeguda. El segon, el règim de pagaments de l’aparcament del Llobregat Centre, ja que el final de la seva gratuïtat per als treballadors del centre comercial va suposar, a ulls dels propietaris minoritaris, l’origen de tots els mals a què ara s’enfronten.

Llegeix totes les notícies de Cornellà de Llobregat a EL PERIÓDICO Cornellà