Urbanisme

Una promoció de vivendes socials de Cornellà, guardonada amb el premi d’Arquitectura Espanyola 2021

  • Els arquitectes Peris+Toral han rebut el premi per una construcció que vol aconseguir «racionalitat» i «flexibilitat»

  • Quatre estudis catalans van ser reconeguts en els premis del Consell Superior dels Col·legis d’Arquitectes d’Espanya

Una promoció de vivendes socials de Cornellà, guardonada amb el premi d’Arquitectura Espanyola 2021

Cedida a la ACN por el Consejo Superior de los Colegios de Arquitectos de España

1
Es llegeix en minuts
ACN

Els arquitectes Peris+Toral han rebut aquest dimecres el premi d’Arquitectura Espanyola 2021 per una promoció de vivendes socials de Cornellà de Llobregat (Baix Llobregat). El Consell Superior dels Col·legis d’Arquitectes d’Espanya ha atorgat aquesta distinció per una construcció que vol aconseguir «racionalitat» i «flexibilitat». Els arquitectes Ramon Bosch i Elisabet Capdeferro han rebut el Premi Compromís de valors socials per l’edifici Bloc 6x6 de Girona (Gironès) i Patricio Martínez, Maximià Torruella i Luis Miguel han rebut el Premi Professió de valors professionals per l’edifici uci-covid del Parc Sanitari Pere Virgili de Barcelona. Carles Enrich s’ha emportat el Premi Re de rehabilitació per l’Espai Santa Eulàlia de Gironella (Berguedà).

Els Premis d’Arquitectura del Consell Superior dels Col·legis d’Arquitectes d’Espanya (CSCAE) van anunciar aquest divendres la primera edició dels renovats guardons. Durant la gala, l’arquitecta catalana Carme Pinós ha rebut ex aequo la Medalla d’Or d’Arquitectura que reconeix les millors trajectòries professionals en l’arquitectura i urbanisme. L’arquitecte Carlos Puente ha rebut el mateix reconeixement.

Entre les obres guardonades pels seus valors hi ha el premi Sostenibilitat i Salut de valors universals que ha rebut la reforma dels espais públics de l’Esplanada de l’Horitzó a Pontevedra (Galícia) de l’arquitecta María Fandiño, el premi Nova Bauhaus als valors culturals i artístics per a Emilio Manuel Tuñón pel Museu d’Art Contemporani Helga d’Alvear de Cáceres (Extremadura) i el premi Hàbitat de valors bàsics de l’Arquitectura i l’Urbanisme per als arquitectes Santiago Vives i Sanfeliu, Tomás Montis Sastre i Adrià Clapés Nicolau i el projecte de la residència geriàtrica Son Caulelles de Pòrtol (illes Balears).

En el terreny de les distincions, els arquitectes de l’estudi Archikubik Miquel Àngel Lacasta i Codorniu, Carmen Santana Serra i Marc Chalamanch i Amat han sigut reconeguts amb el premi Urbanisme Espanyol 2021 per l’Agrociutat Gagarine Truillo a Ivry-sud-Seine (França). Javier García-Solera ha sigut distingit amb el premi a la Permanència 2021 per l’Aulari 3 de la Universitat d’Alacant.

Notícies relacionades

Els projectes guanyadors dels premis van ser seleccionats per un jurat entre un total de 650 propostes.

Llegeix totes les notícies de Cornellà de Llobregat a EL PERIÓDICO Cornellà