URBANISME

Llum verda per a la construcció de 300 noves vivendes a Cornellà, més del 40% protegides

Les edificacions s'ubicaran al sector de Tintes Especiales, al barri de la Riera, on es preveu construir 138 vivendes dotacionals i VPO

zentauroepp47723677 pisos viviendas badalona190508202607

zentauroepp47723677 pisos viviendas badalona190508202607

1
Es llegeix en minuts
El Periódico

El ple municipal de Cornellà va acordar en la sessió plenària del juliol l’aprovació definitiva del Pla de Millora Urbana del Sector de Tintes Especiales, que inclou la construcció de 300 vivendes, més del 40% de vivenda protegida, en aquesta zona situada albarri  de Riera.

El projecte va ser aprovat amb els vots a favor de tots els grups que conformen el plenari –el PSC, ERC, En Comú Movem i Ciutadans– a excepció de Podem, que va optar per l’abstenció, segons informa el mitjà local Ràdio Cornellà.

El pla s’enfoca en una zona situada entre el passatge del Transformador i els carrers de Marquès de Cornellà i d’Almirall Vierna (des del 2017 Camí Vell de Sant Boi) i afecta un total de 20.343 metres quadrats, segons va explicar al mateix mitjà el tinent d’alcaldia de Política Territorial i Espai Públic, Antonio Martínez Flor.

En aquesta zona, està previst que es construeixin un total de 300 vivendes, 222 de les quals seran de vivenda lliure i 138 seran entre vivenda dotacional (en sòl públic) i protecció oficial (VPO), cosa que significa que més del 40% dels pisos seran de règim protegit.

Des de l’oposició van veure amb bons ulls el fet que el document definitiu incorporés vivenda protegida i mesures per traslladar l’activitat econòmica de la zona i reallotjar i indemnitzar els llogaters actuals.

Construcció de vivenda al sector Priorat

Durant la sessió del juliol també es va presentar al ple la proposta relativa a la modificació del sector Priorat (entre el carrer de Priorat i les cotxeres del TRAM), albarri de Fontsanta-Fatjó, on actualment s’ubica l’empresa Cidac, dedicada a la fabricació de làmines de cautxú, que vol abandonar definitivament la zona.

Al seu lloc es pretenen construir 196 vivendes, entre les quals hi haurà 84 vivendes de protecció oficial, 42 vivendes dotacionals i 70 vivendes lliures. El projecte està ara en fase inicial i s’espera que pròximament se sotmeti a informació pública, abans de portar la seva aprovació inicial al ple el pròxim mes de setembre.

Notícies relacionades

La proposta es va aprovar amb el vot favorable de totes les formacions que constitueixen el plenari a excepció de Podem, que va optar de nou per l’abstenció.

Més notícies de Cornellà en l’edició local d’EL PERIÓDICO DE CATALUNYA