RECUPERACIÓ DE QUIOSCOS

Cornellà transforma antics quioscos de premsa en espais de dinamització ciutadana

El pròxim 3 de març s'obren els dos primers, que allotjaran un punt d'assessorament sobre residus i un espai d'activitats per a nens

img 20190219 141505

img 20190219 141505
quiosco

/

1
Es llegeix en minuts
El Periódico

Reviure espais desgraciadament tancats des de fa anys i fomentar la participació ciutadana en activitats a l’aire lliure són els dos reptes que s’ha plantejat Cornellà a través de la posada en marxa d’un programa de dinamització d’antics quioscos de premsa, que espera convertir en nous espais de lleure i formació. 

El declivi del consum de la premsa escrita en els últims anys i la crisi existent en el sector periodístic ha deixat sense activitat molts d’aquests equipaments, que formen part del mobiliari urbà i que ara es planegen reinventar a tall de ‘contenidors’ de nous usos i serveis.

Per dur a terme el projecte, l’Ajuntament de Cornellà va obrir el mes d’abril passat una consulta ciutadana per demanar l’opinió dels veïns del municipi sobre la possibilitat de transformar quatre d’aquests quioscos tancats, a través del portal de participació Cornellà Opina.

Els resultats van apuntar, majoritàriament, a activitats relacionades amb el foment de la lectura, el préstec de llibres, així com la transformació d’aquests llocs en punts d’informació ciutadana o d’intercanvi d’objectes de segona mà, ludoteques, floristeries o espais de reciclatge.

Dos primers espais

De totes aquestes idees van sortir escollides les dues primeres, que es posaran en marxa el pròxim 3 de març i que consisteixen en la creació d’un espai dedicat al lleure infantil i un altre que es constituirà com a punt informatiu sobre la gestió de residus urbans, ubicats als carrers Avet i Catalans.

Així, el quiosc del carrer Avet es transformarà en una ludoteca infantil, que funcionarà cada diumenge al matí, de 10 a 13 hores, mentre que el del carrer Catalans, la ‘Re-Parada’, es dedicarà a l’assessorament sobre la correcta gestió dels residus.

Notícies relacionades

En aquest cas, l’espai estarà obert de dilluns a divendres, matí i tarda, i oferirà a la ciutadania un lloc on rebre consells pràctics sobre autoreparació d’objectes, dipositar residus especials més habituals o informar-se sobre activitats ambientals que es duguin a terme a la zona.

Més notícies de Cornellà a l’edició local d’EL PERIÓDICO DE CATALUNYA 

Temes:

Ajuntaments