Dijous 18 de desembre

La gira de presentació del documental 'Bon cop de falç' arriba a Cornellà

Produït per Clack, Enderrock i L'Avenç, el documental explica l'origen eròtic de l'himne nacional català

El tràiler del documental ’Bon cop de falç. La història de l’himne’ / periodico

1
Es llegeix en minuts
Q. F. / Cornellà de Llobregat

El documental ‘Bon cop de falç. La història de l’himne’, produït per ClackL’Avenç Grup Enderrock, segueix la seva gira de presentació a l'àrea metropolitana de Barcelona i aquest dijous serà el torn de Cornellà.

Organitzat pel Centre de Normalització Lingüística, l'acte es dividirà en dues parts. En primer lloc, s'oferirà el visionat del documental --a partir de les 19 hores a la Biblioteca Central-- amb entrada lliure.

Seguidament, Eloy Aymerich, director del documental; Jordi Novell, membre d'Enderrock, i Josep Maria Muñoz, director de L’Avenç, debatran en una taula rodona moderada pel director del CNL Cornellà, Enric de Vilalta, i en què també podrà participar el públic.

L'origen eròtic de l'himne

‘Bon cop de falç. La història d’un himne’, coproduïda amb Televisió de Catalunya i La Xarxa de Comunicació Local, repassa durant 57 minuts la història de l'himne nacional català, ‘Els segadors’, que prové d'una cançó eròtica que es va transformar, el 1640, en un crit de guerra fins a convertir-se, el 1993, en l'himne oficial.

Notícies relacionades

Combinant escenes de ficció amb actuacions musicals de Meritxell Gené, Miquel Gil, Jordi Fàbregas i el Cor Jove de l’Orfeó Català, i vint entrevistes amb especialistes, es vesteix un retrat tant de l'himne com de la història col·lectiva d'un poble que lluita, agafant com a símbol de la construcció nacional el fet de “cantar junts per sentir que som alguna cosa junts”.

Més notícies de Cornellà