Alimentació
Aquests són els 14 al·lergògens que han d’incloure totes les cartes dels restaurants
Per a les persones que pateixen algun tipus de trastorn, intolerància o al·lèrgia alimentària hi ha un abans i un després de l’entrada en vigor de la normativa que obliga els bars i restaurants a informar sobre els al·lergògens de cada plat. Aquesta informació, que no ha de constar només per escrit, sinó que pot ser també oral (se li pot preguntar al cambrer o, a través d’aquest, al cuiner), ve de vegades acompanyada d’alternatives. Així, per exemple, hi ha restaurants que ofereixen al client la possibilitat de menjar una versió del mateix plat sense gluten, sense fruits de clofolla o cacauets, o sense api, mostassa ni grans de sèsam.
També estan incloses a la llista les preparacions que continguin crustacis, mol·luscos i peix, ous, soja i lactosa. La relació es completa amb el diòxid de sofre i els sulfits i els tramussos.
- La malaltia continua desbocada a Catalunya i ja registra més d’11.000 casos
- Preocupació a Badalona pel caos de cotxes a l’entorn de Can Ruti
- Desencallada la reforma de l’avinguda de Roma
- Els súpers amplien l’oferta de plats llestos per menjar ‘in situ’
- Puigdemont dubta del compromís contra l’extrema dreta d’Illa
- Al minut Guerra d’Israel en directe: última hora sobre el final de la treva a Gaza, l’ajuda humanitària i reaccions
- Iberdrola reforça la seva aposta perla igualtaten l’esport
- El Barça es desfonda en el tram final i no arriba a Berlín
- El Tour sortirà de Barcelona en l’edició del 2026
- Xavi i les frases escut