Moda

Primark invertirà 80 milions d’euros a obrir noves botigues a Espanya

  • La cadena irlandesa posarà en marxa tres establiments més a Madrid, ampliarà el centre de Diagonal Mar a Barcelona i arribarà a Lanzarote, Melilla, Toledo, Jaén i Llorca entre el 2023 i el 2024.

  • El pla implica la contractació de 1.000 persones en aquest període de temps

Primark invertirà 80 milions d’euros a obrir noves botigues a Espanya

Primark

2
Es llegeix en minuts
Paula Clemente
Paula Clemente

Periodista

Especialista en Consum, start-ups, sector emprenedor

ver +

Primark vol créixer a Espanya. La marca irlandesa de roba i complements ha anunciat aquest dimarts un pla d’inversió al país que implica l’obertura de vuit noves botigues (com a mínim) i la renovació i ampliació d’altres. Són, en total, 100 milions d’euros: 80 milions per posar en marxa aquests nous establiments i 20 milions per millorar i renovar centres ja existents, entre els quals, el de Diagonal Mar.

D’acord amb un comunicat, al llarg de l’any que ve Primark obrirà botigues en tres centres comercials de Lanzarote, Melilla i Toledo; més endavant, arribarà a Jaén i a Llorca; i en paral·lel, obrirà tres nous establiments a Madrid, on la companyia té situada tant la seva seu com la seva botiga insígnia, un espai de 12.500 metres quadrats en plena Gran Vía. Així, d’aquí a dos anys la capital espanyola comptarà amb onze botigues Primark, i Espanya en el seu conjunt s’acostarà a les 65.

De moment, aquests plans d’expansió no passen per Barcelona, tot i que la cadena destinarà part dels diners a reformar i ampliar l’establiment que té al centre comercial Diagonal Mar. En aquest cas, la intenció és millorar l’experiència de compra per als clients.

«Espanya és el segon mercat més gran de Primark, amb 56 botigues arreu del país», introdueix el director de la companyia a Espanya, Carlos Inacio, en aquest comunicat. «Aquest emocionant pla d’expansió generarà ocupació, tindrà un impacte positiu a les comunitats locals on estem obrint i acostarà les nostres botigues als nostres clients a tot Espanya», analitza el directiu.

En concret, una vegada desplegat el pla d’expansió, l’empresa preveu haver contractat més de 1.000 persones, és a dir que comptarà amb una plantilla de 10.000 treballadors al país. Això inclou tant llocs de dependent com gestors en pràctiques i caps de departament.

Pla internacional

Notícies relacionades

L’aposta de Primark per Espanya no és nova. Aquesta estratègia per als pròxims dos anys se suma a la que ha desplegat aquest any, que ha suposat l’obertura de tres botigues a Sant Sebastià, San Fernando i Girona. En aquest sentit, Espanya és, juntament amb França, Itàlia i els Estats Units, una de les grans apostes actuals de la cadena.

De fet, segons aquest comunicat, la companyia va anunciar la setmana passada dues inversions similars al Regne Unit i França. En conjunt, l’objectiu final de Primark és passar de les més de 400 botigues que té en l’actualitat arreu del món a les 530 de cara al 2026. Això inclou obrir 60 establiments als Estats Units i iniciar operacions a Romania i Eslovàquia.

Temes:

Consum Comerç